5 NYÁRI GYÜMÖLCS, AMI RENDKÍVÜL EGÉSZSÉGES
HAJUNK ÉS BŐRÜNK JÓTEVŐI

54541221.jpg

A nyarat nem csak a jó idő miatt szoktuk várni, hanem a rendkívül finom nyári gyümölcsök miatt is. Néhány gyümölcs például rengeteg jótékony hatással rendelkezik, így érdemes minél többet ennünk belőlük. Most elárulom nektek, hogy melyek ezek.

Papaya

Egy gyümölcs, melyet a szépségiparban nagyon gyakran használnak fel alapanyagként. A papaya savja rendkívül jó bőrhámlasztó. A vitamin tartalma nagyon magas, ami segít kiválasztani az elhalt fehérjéket. Ha a gyümölcsöt felvisszük pép formában a bőrünkre, akkor nem csak egy természetes kezelést adunk neki, hanem fényes bőrt varázsolhatunk magunknak, mivel a hámlasztás jót tesz a bőrpigmentációnak.

tumblr_np8vbanzxh1tmdgrno1_1280.jpg

Mangó

A mangó szintén rengeteg A vitamint, és erős antioxidánsokat tartalmaz. Ez a gyümölcs nem csak regenerálja a sejteket bőrünkben, hanem rugalmassá is teszi azt. A mangó sava tökéletes a mitesszerek és bőrhibák ellen, mert megakadályozza, hogy pórusaink elzáródjanak. 

71f7237024f307b99a7c7229398488a2.jpg

Avokádó

Ez a gyümölcs is szintén egy gyakran használt alapanyag. Hogy miért is? E vitaminban és zsírokban gazdag gyümölcsről beszélünk. Az avokádó pépje rendkívül jó bőrhidratáló, viszont nagyon jó hajtápláló is. E gyümölcs képes csökkenteni a haj göndörödést, és életet ad a száraz hajszálaknak. Ha matt és színtelen arc bőrünk van, akkor bátran készíthetünk belőle arcápoló maszkot. Ráadásul a gyümölcs nedve és zsírja megállítja a kipirosodást is.

146744a585f3929d01cc47c24c7ca2a2.jpg

Ananász

Mint tudjuk, az ananásznak rendkívül sok jótékony hatása van és nem csak tökéletes koktél alapanyag. Rendkívül jó bőrfényesítő, a benne lévő C vitamin pedig mitesszer eltávolító hatású. Az ananásznak magas A vitamin tartalma is van, ami kezelni tudja az arcbőrön lévő gyulladásokat. Igazi antibakteriális hatóanyag. E két vitamin kombinációja pedig segít megállítani bőrünk öregedését. A bőrünk színének is jót tesz a frissen facsart ananászlé, de legelső alkalommal adjunk hozzá desztillált vizet, hogy biztosak legyünk abban, hogy bőrünk elbírja a gyümölcs savját.

139c6af171e03e2678766ff5c88acda6.jpg

Kókusz

Talán a kókusz a legismertebb csoda gyümölcs, amit már nagyon régóta használnak alapanyagként. Szinte minden termék tartalmaz kókusz kivonatot, hiszen rendkívül egészséges. Nem hiába erősen ajánlott a kókusz zsír használata főzéshez is. Rendkívüli baktériumeltávolító hatása van, ami nagyon jót tesz a gyulladásoknak és a mitesszereknek. Mivel a gyulladásokat többnyire baktériumok okozzák, így használjunk kókusz levet, olajat bőrünk tisztításához. Amellett, hogy gyógyító hatása van, véd minket a napfénytől, ugyanis a kókuszban lévő antioxidánsok megakadályozzák, hogy bőrünk megsérüljön. A kókusz hasonlóan hat a hajunkra, ugyanis regenerálja száraz hajszálainkat, és serkenti a növekedésben. Ha nem bízunk az olajos dolgokban, akkor inkább használjunk kókuszvizet. Ha sós víz közelébe, vagy zárt strandra megyünk a nyár folyamán, akkor egy kifújható üvegbe tegyünk el belőle a strandtáskánkba. Fújjuk be a hajunkat mielőtt a vízbe mennénk, hogy megóvjuk a sótól/klórtól. 

3cba477783d344700dcbef815892ff7a.jpg

 

 Ha bármilyen kérdésed van, akkor írj az lbfhuninfo@gmail.com e-mail címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr487608020

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása