AZ ARGÁNOLAJ JÓTÉKONY HATÁSAI - ÓVJUK TESTÜNKET TÉLEN IS
TEGYÜK EZT DR. ORGANIC KOZMETIKUMOKKAL

31221125454.jpg

A héten lehetőségem nyílt arra, hogy a Dr. Organic márka egyik argánolajos krémjét kipróbálhassam. A tapasztalatokról most ebben a bejegyzésben fogok nektek beszámolni.

Megmondom őszintén, hogy már egy ideje szemezgettem a Dr. Organic termékeivel, azonban mindig félek valami újat kipróbálni a jól bevált kozmetikai szerek mellett. Most azonban vettem a bátorságot, és a márka felajánlásából kiválaszthattam egy terméket. Én rögtön egy argánolajos body soufflé terméket választottam, amit egy héten keresztül mindennap használtam, este fürdés után. A bőröm sokkal frissebb és jobb illatú lett tőle, pedig rendkívül érzékeny a krémekre, és tényleg meg kell válogatnom, hogy mit használok. Azonban ez a marokkói folyékony arany az én bőrömmel is "csodát" tett.

Hogy pontosan mi is az argánolaj, és hogy honnan ered?

 

"Az argánfa (Argania Spinosa), szinte kizárólag Marokkó dél-nyugati részén őshonos. Az ott vasfának vagy éppen életfának nevezett növény önmagában is csodaszámba megy, hiszen olyan körülmények között nő akár 7 méter magasra is, ahol más növények életképtelenek. Mindezt az akár 5 méteres mélységbe is lenyúló gyökérzete és meglepően alacsony vízszükséglete teszi lehetővé: míg a magasabb vízigényű gyümölcsök termesztéséhez körülbelül 10-12 köbméter víz szükséges egy évben, addig az argánfa akár 200 literrel is vígan növekszik. Ráadásul az életfa elnevezés sem túlzó, hiszen a fa gyümölcse az argándió magas mennyiségben tartalmazza a tápanyagokat, a magjából sajtolt olajokat pedig több ezer éve használják a bőr ápolására, sérülések gyógyítására és a nap elleni védekezésre egyaránt. Gyógynövényként még a bárányhimlő tüneteinek kezelésére is alkalmas, a pattanások eltüntetése mellett. De hosszú út vezet az életfájának ágaitól a kozmetikai tégelyekig, mivel az elmaradott berber törzsek technológia hiányában két kezük erejével sajtolják ki a magokból a világ legdrágább, folyékony aranynak is nevezett olaját.

12305743_1192192074128197_533320794_n.jpg

A diók bár körte méretűek, mégis ugyanolyan csonthéjasok, mint a nálunk is honos diófélék. A fákról kézi erővel gyűjtik be a termést vagy a hagyományos szüret keretében, vagy a híres famászó kecskék segítségével, akik akár tíz méteres magasságból is lelegelik kedvenc csemegéjüket, az argándiót, melynek magját kiköpködik. Ezeket az élelmes pásztorok összegyűjtik és eladják az olajpréselő üzemeknek. Ezek tulajdonképpen kis szobák, ahol néhány nő kézi erővel a magokat nagy méretű kövekkel töri ketté, majd ugyanígy kézzel préselik ki a bélből a rendkívül értékes olajat. A kereslet pedig olyan nagy, hogy a hagyományosan férfi központú berber családokban a nők lassan egyenrangú féllé vállnak, sőt keresetük már a gyermekek iskoláztatására is elegendő."

A krém tapasztalatim szerint hihetetlenül gyorsan beszívódik a bőrbe. Mire bekentem magam ott, ahol szerettem volna, a kezem olyan volt, mint ha nem is ért volna a krémhez. Általában kezet is elfelejtettem mosni, mert nem ragadt, nem tapadt. A krém illata nagyon intenzív, sokáig éreztem magamon. A bőröm szerencsére nem túl száraz, azonban a body soufflé még puhábbá változtatta.

12278165_1187612147919523_32295440_n.jpg

"Bőrpuhító és a bőr természetes védőrétegét támogató, feszesítő, valamint a szabadgyökök ellen védő összetevőkben rendkívül gazdag. Kiemelkedő E-vitamin tartalma antioxidáns hatású. A telítetlen zsírsavaknak köszönhetően az argánolaj táplálja a száraz, repedezett bőrt, ugyanakkor eredményesen veszi fel a harcot a terhességi csíkok, striák ellen is. Rendszeres használatával halványítja a régi hegeket. Hatékonyan alkalmazható a faggyútermelés szabályozására is, hiszen a többi olajjal ellentétben nem tömíti el a pórusokat. Gazdag E-vitamin tartalma az ekcéma, a pikkelysömör és a legkülönbözőbb bőrbetegségek kezelésére is alkalmassá teszi. Az argánolaj azonban nem csak a bőr varázsszere, jótékony hatását a haj is meghálálja. Magas hidratáló hatásának köszönhetően táplálja a töredezett hajat és enyhíti a száraz fejbőr viszketését."

e7fc22ec-22fc-42d5-b3dd-ad00a33beece.jpg

Dr. Organic Moroccan Argan Oil termékcsalád 

 

Ha szeretnénk meglepni magunkat karácsonyra egy kellemes illatú testápolóval, akkor erősen ajánlom A Dr. Organic Body Soufflé termékét. Ha szeretnéd megtekinteni a márka többi termékét is, akkor látogass el a Facebook oldalukra!

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr698117264

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása