STYLIST TIPPEK, HOGY A LEGJOBBAN MUTASS A FOTÓKON!
ÍGY LEHETSZ MODELL TE IS - NÉHÁNY JÓ TANÁCS A WHITE MODEL MANAGEMENT STYLISTJÁTÓL

10891561_619304668171431_136736179162036072_n.pngMindannyian tudjuk, hogy a divatvilág első számú fő területe, az a fotózás. Nem is gondolnánk, hogy a modellek mennyit gyakorolnak azért, hogy tökéletes képek szülessenek, azt azonban tudnunk kell, hogy őket szakmai gárda segíti. A White Model Management stylistja, Horváth Ottó megosztott néhány tanácsot, melyeket modelleknek és amatőröknek egyaránt érdemes betartania.

Bizonyára mindannyian tapasztaltuk azt, hogy vannak olyan emberek, akiket "imád" a kamera, és vannak olyanok, akik ezzel a rendkívül előnyös tulajdonsággal sajnos nem rendelkeznek. Azonban ha mi az utóbbi kategóriába tartozunk se legyünk elkeseredve: a trükkök megtanulhatóak! Ha komolyan érdeklődünk a modell szakma iránt, akkor érdemes ellátogatnunk castingokra, Figyeljünk oda, hogy hiteles ügynökséget válasszunk. A White Model Management csapata minden péntek délután nyílt casting keretein belül várja az új arcokat egy próbafotózásra.

Az ügynökség stylistja, Horváth Ottó betekintést enged nemcsak a divatfotózás kulisszái mögé, de hasznos tanácsait érdemes mindenkinek megfogadni, aki szeretne jobban mutatni a következő családi fotózáson, vagy a következő profilképén. Mindazoknak pedig kötelező olvasmány, akik modellkarrierre vágynak!

Egy divatfotózáson a stylist elsősorban a megfelelő ruhákért és kiegészítőkért felelős, illetve még sok másért is, amik nagyrészt a fotózás jellegétől függnek. Alapvetően 3 típusú fotózást különböztethetünk meg, mindegyik esetében más szempontok kerülnek előtérbe. „A modell-jelöltek tesztfotózásán a legfontosabb, hogy a modell erősségeit hangsúlyozzuk minimál, egyszerű szabású ruhákkal. Amikor saját divatanyaghoz készítünk képeket, általában a fotós és/vagy a stylist az, aki kitalálja a koncepciót, és annak megfelelően gyűjtünk ruhákat, kiegészítőket, illetve mi vagyunk azok, akik koordináljuk a sminkest és a fodrászt, hogy munkájuk összhangban legyen a témával. Egy kampányfotózás esetében viszont a megrendelő kérését, elképzelését kell figyelembe venni, és annak megfelelően kell kialakítani az arculatot, például ún. moodboardok segítségével. Ezek tulajdonképpen olyan képek, melyek segítenek átadni a téma hangulatát, és inspirációt adnak a stáb tagjainak” – fogalmazott Horváth Ottó. Elárulta, ő maga jobban szereti a dinamikus képeket, mint a statikus beállításokat, mivel azok sokkal érdekesebbek, izgalmasabbak lehetnek.

b7b4b4e2-f4c1-4cfb-9b6e-0ae67f6c48ae.jpg

Horváth Ottó a White Model Management stylistja

 

Vannak jól bevált trükkök, melyeket nemcsak a modellek, de bárki bevethet, ha jól akar mutatni egy képen.

1. 

Álljunk keresztbe tett lábbal, úgymond pipiskedve, mivel az optikailag megnyújtja és vékonyítja a testet. „Fontos, hogy tudjuk, melyik a jobb profilunk. Ezen kívül gyakran kérik fotósok a modellektől, harapjanak a hátsó fogukra, nyissák ki résnyire az ajkukat és nyújtsák ki a nyakukat. Ettől ugyanis kontúrosabbnak és vékonyabbnak fog tűnni az arc a fotón” – árulta el Horváth Ottó.

2. 

„Mellőzük a ma olyan népszerű csücsörítést, műszempillát, műkörmöt és gyakorlatilag mindent, ami műnek hat, maradjunk a természetes képeknél, ahol leginkább ki tudjuk hangsúlyozni előnyeinket, és fontos, hogy mindig hallgassunk a fotósra! Ez még a nem profi fotósok esetében is igaz, hiszen ő az, aki kívülről lát bennünket.”

3. 

„Nem csak a modellek, de a hétköznapi emberek számára sem ajánlatos alulról fotózni, mivel azok csak igen ritkán sikerül jól. Mindig figyeljünk a fényekre is, nappal szembe soha ne fotózzunk!”

4.

A stylist szerint a legfontosabb a természetesség és az, hogy mindig ügyeljünk arra, hogy mit kommunikálunk a képpel, mert az alapján fognak első látásra megítélni!

Tehát ha komolyan gondoljuk azt, hogy belevágunk a modell karrierbe, akkor ezt a négy apró tanácsot fogadjuk meg. Látogassunk el A White Model Management pénteki castingjaira, próbafotózására, és győződjünk meg arról, hogy igenis a szakma a kisujjunkban van!

 

-----------------------------------

# KARÁCSONYI NYEREMÉNYJÁTÉK #

Kedves Olvasók! Mivel rendkívül hálásak vagyunk, hogy egész évben velünk voltatok, ezért a Crystal Lady márkával elindítottunk egy közös játékot, amivel az általuk felajánlott csodaszép rózsakvarc gyűrűt nyerhetitek meg!

12336047_1192835597397178_775943808_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr798127732

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása