ILYEN JÓTÉKONY HATÁSAI VANNAK A KENDERNEK A HAJRA
A DR. ORGANIC BEMUTATTA LEGÚJABB TERMÉKEIT

6123.jpg

Csütörtökön a Dr. Organic által rendezett workshoppon vehettünk részt, ahol megismerkedhettünk a márka legújabb termékeivel, melyek kendert tartalmaznak. Ha problémánk van a hajunkkal, akkor ezeket mindenképpen próbáljuk ki!

Hogy pontosan milyen hajproblémákkal állhatunk szemben? 

Az emberek kilencven százaléka szenved enyhébb vagy súlyosabb haj- vagy fejbőrbetegségektől. Ezek nagy része az enyhébb kategóriába tartozik (korpásodás, zsírosodás), míg a súlyosabbak közé sorolható a hajhullás, az alopécia (hajritkulás, kopaszodás), a seborrheas dermatitis (bőrgyuladással járó hámlás), a psoriazis (pikkelysömör), az areális alopécia (foltos kopaszodás). 

Mitől hullhat a hajunk?

A hajhullás természetes folyamat, ugyanakkor napi 100 hajszálnál több elvesztése már problémát jelent. Fokozott hajhullást az öregedés, hormonváltozás, örökletes hajhullás, egészségtelen étrend, ártalmas vegyszerek (akár kozmetikumokban), egyes gyógyszerek használata, stressz, bőrbetegségek vagy akár a nem megfelelő hajápolás is okozhat.

Mit tudhatunk a kenderről és a kendermagolajról? 

A cannabis sativa az egyik legősibb ipari növény. Az ókori Kínában már ie. 2800-ban használták. Feldolgozása és felhasználási területei hasonlóak, mint a len esetében (kötelek, ruházat, stb). A kendermag kiváló élettani hatásai miatt nagyon egészséges, fogyasztható egyben vagy porrá zúzva is. Az ipari kender a világ minden táján megterem, nem tévesztendő össze az indiai vadkenderrel, mivel nem tartalmaz THC-t (a marihuána hatóanyaga)

A kendermagolajat sokan a világ legkiegyensúlyozottabb növényi olajának tekintik.Tartalmaz esszenciális (a szervezet számára nélkülözhetetlen) linol- és alfa linolsavat, az ideális 3:1 arányban, Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat, ezen kívül alapvetően fontos aminosavak és magas tápértékű fehérjék is megtalálhatók benne. A vitaminok (A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin), ásványi anyagok (kálium, kalcium, vas, magnézium) és enzimek jelenléte az egyik legértékesebb növényi olajjá teszi a kendermagolajat. Az olaj hidegen étkezéshez használható, 40 Celsius fok felett elveszíti értékes összetevőit. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, kiegyensúlyoz és támogatja a haj egészséges növekedését. Diéta során is jól hasznosítható, hiszen csökkenti az éhségérzetet.

Így használjuk a Dr. Organic termékeit

A Dr. Organic hajserkentő programjában több termék szerepel:

- hajserkentő sampon

- hajserkentő kondícionáló és/vagy pakolás

- hajserkentő kezelés

Hetente minimum egyszer használja a sampont a szokásos módon, a habot masszírozza a fejbőrbe, majd öblítse le, ezek után ismételje meg a tevékenységet szükség esetén. A tiszta hajat ápolja kondicionálóval vagy igény szerint a hajmaszkkal, a felkent kondicionálót vagy hajpakolást hagyja hatni 10 percen keresztül, majd mossa le. A hajserkentő program legfontosabb része a hajserkentő kezelés, amely tulajdonképpen egy hab. Ezt a habot a tiszta fejbőrbe kell bemasszírozni, majd a maradékot eloszlatni a hajon. Ezután már nem kell ismételten megmosni a hajat, hanem szokásos módon formázható-szárítható a frizura. A hajserkentő program termékei a BaicapilTM formula révén növekedésre bírják az éppen alvó – telogén – szakaszban lévő hajszálakat, meghosszabbítják a hajszálak, növekedési – anagén fázisát.

 

A márka szerint 3 hónap elegendő a rendkívül látványos változáshoz. Ha szeretnétek kipróbálni ti is a Dr. Organic legújabb termékeit, akkor látogassatok el a Müller drogériákba, ahol 2-őt fizet 3-at fizet akció van most áprilisban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr298604070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása