A MAG, AMI CSAK JÓ TULAJDONSÁGOKKAL BÍR
A CHIA MAG POZITÍV HATÁSAI ÉS TIPPEK A FOGYASZTÁSÁRA

img_0504-1024x682.jpgMár biztosan sokan hallottatok a chia magról, hiszen mostanában nagy népszerűségnek örvend. De tudod, hogy mi is ez pontosan? Mi most eláruljuk nektek a nagy titkot!

Hogy honnan ered?

A chia mag egy sivatagi növény termése, mely ehető, és már az aztékok is ismerték és használták. A futók étke-ként hívták, ugyanis elegendő energia illetve élelem forrásként szolgált akár egy hosszú napra is. Az ősi kultúrák energiabombaként használták, főként a hírnökeik, akik a fárasztó útra egy marék chiaval a zsebükben indultak el, hogy biztosan célba érjenek az üzeneteikkel.

Ezért jó ez a csodamag

Különösen jótékony hatással van a szívünkre, hiszen szabályozza a szívizmok működését, javítja a vérnyomást, a benne található omega zsírsavaknak és antioxidánsoknak köszönhetően a vérkeringést is.Hozzájárul a köröm, haj, bőr épségéhez valamint lassítja az öregedést. A cukorbetegek számára rendkívül előnyös, a csontok és a fogak számára is nélkülözhetetlen. Fogyasztása növeli az állóképességünket, sportoláshoz pedig kifejezetten ajánlott!

img_0735-1024x682.jpgViszont ami a legjobb hír, a chia mag a fogyókúrázók és egészséges életmódot élők legjobb barátja, mivel a magok zselésedő tulajdonsággal bírnak, vízzel érintkezve megduzzadnak, tehát a gyomrunkat eltelítik, az agyunkban pedig kialakul a jóllakottság érzés, mindezt úgy, hogy nincs benne kalória! Tehát hosszú ideig nem leszünk éhesek) hiszen a magokat lassan emésszük meg, ezzel együtt a nassolás iránti vágy is csökken. Ezekből már világosan kiderül, hogy a chia mag egy szuperétel, aminek mindennapos fogyasztását bátran ajánljuk! Már bármelyik nagyobb élelmiszerüzletben, bioboltban megvásárolható kedvező áron, a kisebb zacskó is több használatra elég.

Így fogyaszd!

Én általában éjszakára tejben áztatom és reggelire eszem, friss bogyós gyümölccsel, banánnal. De variálhatjuk még barackkal, eperrel, málnával, kókuszreszelékkel, fahéjjal, zabbal, túróval, esetleg natúr görög joghurttal, ennek mi szabunk határt. Akár a salátánkba is szórhatunk belőle. Nagyon kellemes íze van, és bár nem tűnhet laktatónak, bátran állítjuk, hogy az!

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr818757208

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása