EZÉRT NE TEGYÜNK FOGKEFÉRE VÉDŐKUPAKOT

fogkefe_kupak_lbf_lead.jpgValószínűen mindannyian szeretnénk megvédeni fogkefénket a baktériumoktól, így mindig próbáljuk a legtisztább helyekre tenni, miután alaposan kimostuk minden használat után. Vannak, akik még védőkupakot is tesznek rá, azonban ezt ideje elfelejtenünk örökre...

Bevallom őszintén, én nem szoktam hinni az olyan elméleteknek, amik így kezdődnek: "egy kutatás pár évvel ezelőtt kimutatta...". Azonban a mostani felvetés, miszerint a védőkupakok nem óvják meg fogkeféinket a baktériumoktól úgy gondolom, hogy teljesen reális és logikus.

Ezek a kupakok valóban nem óvják a kefét a baktériumoktól, sőt, azoknak meleg ágya. Ha fogkefénket használat után egy ilyen "védőburokkal" fedjük, akkor nem tud megszáradni a kefe, így rengeteg baci tapad meg rajta, illetve könnyen be is penészedhet. Bár vannak olyanok is, amikre kis lyukakat helyeztek el, de ezeket csak SOS esetekben használjunk, mint például utazás. Otthon semmi esetre se fedjük le a fogkefénket, mert sokkal biztonságosabb és egészségesebb az, ha hagyjuk alaposan megszáradni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr211750809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása