EGY HÉTVÉGE MILÁNÓBAN? BÁRMIKOR!

milano-kepek-lbf-lead.jpgNincs már több szabadságod, de mégis mehetnéked van? Szeretnél világot látni, de nincs sok időd? Használd ki a közelgő hosszú hétvégét és irány Milánó! Ez a nyüzsgő, elegáns, kozmopolita város csak arra vár, hogy felfedezd!

De mit is lehet látni egy hétvége alatt Milánóban? Nagyon is sokat.  A Wizzair napi két járatot indít Milánóba, kis szerencsével már 4490-os áron is kifoghatunk jegyeket. Ha a reggel 6 órás járattal repülünk, már 9 óra előtt a Dóm kőcsipkés tornyaiban gyönyörködhetünk. Nézzük, mi minden fér bele a hosszú hétvégénkbe:

A lenyűgöző Dóm

 A Dóm Milánó egyik ikonikus építménye. Lélegzetelállító látvány, ahogy a metróból kilépve fölénk tornyosul ez a fehér, több mint 100 méter magas katedrális. A márványból készült, tornyokkal, vízköpőkkel gazdagon díszített dóm a világ 5. legnagyobb temploma. Járjuk körbe az épületet, és csodáljuk meg a gótikus, reneszánsz és neoklasszicista stílusban épült homlokzatát. Mindenképp megér egy szelfit :o)! De érdemes korán érkezni, mert délután már nagy a tömeg, így könnyen lehet, hogy kedves ismeretlenek is a képünkre kerülnek.  Miután bejártuk a dóm belsejét, feltétlenül menjünk fel a tetőre! Fantasztikus élmény, ahogy a csipkés, gótikus tornyok között barangolhatunk, és közben csodálatos kilátás nyílik a városra.

milano-kepek-lbff.jpg

milano-kepek-bea-lbf11.jpg

Ha már a Dóm környékén járunk, ne hagyjuk ki a Galleria Vittorio Emanuele II-t. Ez a világ egyik legrégibb bevásárlóközpontja, ahol olyan elegáns üzletek kaptak helyet, mint a Louis Vuitton, a Prada, vagy a Gucci. Valószínűleg nem itt fogjuk beszerezni a szuvenírjeinket, de mindenképpen megéri sétálni egyet az üvegtetős passzázs árkádjai alatt, mert az épület önmagában is lenyűgöző. Érdemes néha a lábunk elé is nézni, mert a csodálatosan díszített padlón olyan mozaikok bukkannak fel, mint a Savoyai-család címere, vagy a bika mozaik, aminek a helyiek szerencsehozó képességet tulajdonítanak. A babona szerint, ha bika nemesebbik szervére állva háromszor megpördülünk a sarkunkon, az szerencsét hoz. Furcsa szokás, az biztos, de ne hagyjuk ki!
milano-kepek-bea-lbf33.jpg

A nyüzsgő Navigli 

Navigli egy csatornarendszer mentén épült, hangulatos, pörgős művésznegyede Milánónak, ahol éttermek, kávézók, vintage butikok és galériák várnak arra, hogy felfedezzük őket. Érdemes befizetni egy hajótúrára, ahol a csatornán felhajózva megismerhetjük annak történetét és jellegzetes épületeit.  De ez a legmegfelelőbb hely arra is, hogy napnyugta után egy trendi bárban egy aperitivo mellett nézzük, hogyan életre kel ez a nyüzsgő negyed, és közben magunkba szívjuk az utánozhatatlan atmoszféráját. 

milano-kepek-bea-lbf44.jpg

milano-kepek-bea-lbf55.jpg

Az Utolsó Vacsora

Leonardo da Vinci monumentális remekművét a Santa Maria delle Grazie templomban lehet megcsodálni. A festmény már önmagában, 450x870 cm-es méretével is lélegzetelállító, és másik érdekessége, hogy bár a templom a második világháború bombatámadásai alatt súlyosan megsérült, a fal, ami a festmény van kiállítva, épen maradt. Kihagyhatatlan látnivaló, de figyelni kell arra, hogy mindenképp online előre be kell szerezni rá a jegyet.

Hercegi rezidencia

 A Castello Sforcesco, azaz a Sforza-kastély Milánó egyik legjelentősebb építészeti alkotása. A 15. században épült építmény korábban a milánói hercegek rezidenciájaként funkcionált, ma képtáraknak és múzeumoknak ad otthont. Ha nincs időnk meglátogatni a múzeumokat, mindenképpen járjuk körbe a kastély területét, barangoljunk az árkádos folyosókon és szép belső udvarokon.

milano-kepek-bea-lbf66.jpg

A sétánk után érdemes megpihennünk a kastély mögött elterülő Parco Sempioneban, Milánó legnagyobb, 47 hektáros zöldövezetében. Itt futnak, bicikliznek, piknikeznek, lazulnak a helyiek. Vegyünk egy perecet a helyi árusoknál, üljünk le egy árnyas padra és váljunk részeseivé a pillanatnak. Ha kipihentük magunkat, irány a Torre Branca, a park 108 méter magas tornya, ahonnan gyönyörködhetünk a város sziluettjében. 

Függőleges erdő?

Ha a templomok, kastélyok után egy kis modernségre szomjazunk, nézzük meg a Bosco Verticale, azaz a Függőleges Erdő két lakótornyát. A Porta Nouva városrész 110 illetve 76 méteres épületének különlegessége, hogy az építtető a teraszokra, erkélyekre és az épület homlokzatára mintegy 730 fát, 5000 cserjét és 11000 évelő növényt ültetett. Ezzel annyi növényt juttatott el a belvárosba, ami normál esetben egy 1 hektárnyi erdőben található meg. Itt tényleg megvalósult a nagyvárosi dzsungel kifejezés!

bosco-veritcale-lbf.jpg

 

lina-szappan-nyeremenyjatek-lbf.jpg

 Kép forrása: lifegate.it

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2011831931

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása