AVOKÁDÓ, A SOKOLDALÚ GYÜMÖLCS

avokado-lead-lbf.jpgHa szeretnénk egészségesebb életmódot folytatni, akkor kötelességünk gondoskodni a megfelelő zöldség és gyümölcs bevitelről. Azonban ha már unjuk a banánt, az almát, a narancsot, akkor itt az ideje újítani, és kipróbálni az avokádót!

Hogy mitől ennyire sokoldalú? 


Már az indiánok is termelték és fogyasztották. Magnéziumban, káliumban, kalciumban, foszforban, vasban nagyon gazdag. Nem beszélve az A-,B-,C-,E-vitaminokról. Kitűnő antioxidáns, csökkenti a szív és érrendszeri problémákat. Az avokádónak minimum 500 fajtája van, a leggyakoribb a Hass avokádó. Az avokádófa gyümölcsét (aminek alakja egyébként a körtére emlékeztet) fogyasztjuk, melynek íze semleges. A kozmetikai iparban is sokszor felhasználják, mert rendkívül jó alapanyag bőrápoló krémekhez, nem mellesleg akár mi is készíthetünk belőle pakolást otthon! Nincs másra szükségünk mint egy darab citromra, egy kevés mézre, és természetesen az avokádó belsejére. Kikeverjük, és már élvezhetjük is a gyümölcs csodatevő hatásait! A benne található telítetlen, jótékony zsírsavak hozzájárulnak a koleszterin csökkentéséhez. Itt meg kell jegyeznünk, hogy nagyon jót teszünk a szervezetünknek azzal, ha telítetlen zsírsavakat fogyasztunk, ezt tartalmazzák az avokádón kívül, a tengeri halak, növényi olajok, csonthéjasok, földimogyoró és a dió. A káros, telített zsírokat lehetőleg messziről kerüljük el! 

Honnan tudjuk, hogy az avokádónk már érett?

Az éretlen avokádó kőkemény, ha ilyet veszünk, akkor ez szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megpuhul. Az érett gyümölcs puha, szinte vajként lehet kenni. Figyeljünk oda, hogy olyat válasszunk, ami barna foltoktól mentes. Jó ha tudod: Felvágva hamar megbarnul, mint az alma, ezért egyből fogyasszuk el.

Így kell fogyasztani:

A legnépszerűbb fogyasztási módszer, ha az avokádó belsejét kikeverjük apróra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, citrommal és ezt aztán pirítósunkra kenjük, de akár tonhalat is keverhetünk hozzá!


Ezt a két avokádós receptet pedig mindenképpen próbáld ki:

Csirkés avokádósaláta

A csirkehúst megmossuk, apró kockára vágjuk. Az avokádót, meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, citromlével megöntözzük. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Az olajbogyót felkarikázzuk. A csirkemellet olívaolajban megpirítjuk. A borecetből, olívaolajból, sóból, őrölt borsból kikeverjük a salátaöntetet. A csirkehúst tálra tesszük, lazán hozzákeverjük a zöldféléket, és a salátaöntettel meglocsolva kínáljuk.

Avokádó puding

Egy turmixgép segítségével keverd össze 2 puha avokádó belsejét, 4 evőkanál kakaóporral, mézzel és 1 evőkanál mandulavajjal, míg krémes állagot nem kapsz. Ha lágyabb masszát szeretnél, adj hozzá kevés tejet vagy vizet. Töltsd ki pohárkákba, és tedd kis időre a hűtőbe. Már tálalható is!

NYEREMÉNYJÁTÉK FACEBOOK OLDALUNKON!

Nyerd meg Te a 3 Lina, a bőrbarát szappanai közül az egyiket!

lina-szappan-nyeremenyjatek-lbf.jpg

 Leadkép forrása: silvermushroom.com

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr311826177

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása