VARÁZSLATOS ADVENTI VÁSÁROK, AMIKET EGYSZER LÁTNOD KELL

Nem csak december 24-én, a fa alatt szeretnéd azt érezni, hogy Karácsony van? Jó lenne idén kivételesen hamarabb ráhangolódni az ünnepekre? Még van idő, hogy egy csodás karácsonyi vásárban, forralt borral a kezedben beszerezz némi karácsonyi hangulatot! Összegyűjtöttünk neked három varázslatos adventi vásárt, ahol garantáltan átszellemülsz majd.

Drezda

Egy gigantikus adventi gyertyatartón keresztül léphetünk be Németország legrégebbi adventi vásárába, a drezdai Striezelmarktba. Az idén 582.-edik alkalommal megrendezett vásár 1434-ben nyitotta meg kapuit. A jellegzetes német gyümölcskenyérről, a Stollen-ről kapta a nevét, aminek már az adventi időszakban saját ünnepe is van. Advent 2. vasárnapján egy tonna liszt, 370 kg cukor, 2 millió szem mazsola és 120 liter jamaikai rum felhasználásával egy közel 4000 kilós, monumentális gyümölcskenyeret sütnek a helyi cukrászok, amit aztán szétosztanak az adventi vásár látogatói között.  Semmiképp se hagyjuk ki ezt a kiváló karácsonyi édességet!

A vásár 250 faházikójában helyi kézműves üveg, fa és kermámiatermékeket találunk, és forralt bort kortyolgatva megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat, mint például a Pfefferkuchent. Üljünk fel a körhintára, és gyönyörködjünk a 14 méter magas karácsonyi piramisban. Találkozhatunk a Mikulással is, amint kinyitja az adventi kalendárium aznapi ablakát, vagy éppen telefonon válaszolja meg a gyerekek kívánságait. Kihagyhatatlan élmény!

adventi-vasar-drezda.jpg

 

adventi-vasar-drezda-2.jpg

Prága

Prága mindig gyönyörű, de az adventi időszak különleges ragyogást kölcsönöz neki. Egymást érik a városban a kisebb-nagyobb karácsonyi vásárok, de a legnagyobb és legszebb vásárokat az Óvárosház téren és a Vencel téren találjuk. Csodálatosan díszített, óriási karácsonyfák magasodnak a gyönyörűen kivilágított, történelmi épületek előtt. Az igazi ünnepi hangulatot mégis a helyi gyerekkórusok karácsonyi dalok biztosítják.

A vásárban beszerezhetjük a jellegzetes cseh ajándékokat: kézzel készített bábokat, fajátékokat, kristályt, vagy kézzel vert csipkét. Kóstoljunk meg egy finom bramborákyt, azaz krumplitócsit, vagy a méltán híres prágai sonkát, amint előttünk szelnek le a nyársról. Ezt leöblíthetjük a kiváló cseh sörök egyikével, de ihatunk forró grogot, vagy mézlikőrt is, hogy felmelegítsük elgémberedett tagjainkat.

Aki ellátogat Prágába, garantáltan átjárja a karácsony szelleme!

adventi-vasar-praga-2.jpg

adventi-vasar-praga.jpg

Pozsony

Alig két órányi autóútra Budapesttől varázslatos karácsonyi hangulattal vár minket Pozsony. A város Fő tere, és a közeli Ferencesek tere és a Hviezdoslav tér ünnepi díszbe öltözik, és karácsonyi koncertekkel, isteni ételekkel-italokkal, jégpályával ringatja adventi hangulatba az ide látogatókat.

A jellegzetes piros-fehér csíkos házikókban helyi iparosok üvegből, bőrből, fűzfavesszőből, kukoricahéjból, vagy éppen méhviaszból készült portékáit vásárolhatjuk meg. Mindenképpen éhesen érkezzünk, mert a vásárban terjengő illatoknak nem fogunk tudni ellenállni! De ez nem az a hely, ahol tartani fogjuk a diétánkat, mert a helyi különlegességek enyhén szólva is táplálóak. Ne menjünk haza anélkül, hogy ne kóstoltuk volna meg a káposztalevest, a kolbászokat, vagy éppen a libazsíros nudlit. Mindezt legjobb egy forró mézsörrel leöblíteni.

Idén először fenyőágakkal és fagyöngyökkel díszített kívánság-utca is várja az idelátogatókat, és a szerelmesekre, akik itt csókot váltanak, örök szerelem vár!

adventi-vasar-pozsony.jpg

 

adventi-vasar-pozsony-2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr8312046235

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása