FEDEZD FEL VELÜNK SOPRONT!

sopron-lead-lbf.jpgVan már terved a következő hosszú hétvégére? Netán megfogadtad a tanácsunkat, és már tervezed az utadat Velencébe?  De ha mégsem, mi lenne, ha most itthon utaznál? Elkalauzolunk Sopronba, ahol rengeteg felfedeznivaló vár rád! Fogadd meg tippjeinket, és garantáltan eseménydús hétvége vár rád! De mit is csináljunk, ha megérkeztünk a Hűség városába? 

Sétáljunk!

Sopron zegzugos utcái, macskaköves terei utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek a városnak.  Barangoljuk be az Óvárost, és csodáljuk meg a boltíves kapualjakat, díszes erkélyeket, gazdagon díszített cégéreket, különleges formájú kopogtatókat.  A Belváros szívében találjuk a Fő teret, aminek minden épülete műemlék, és az alaprajza a 13.század óta változatlan. Fedezzük fel a Várkerületet, és sétáljuk körbe a Várfalsétányt. Bizonyára egy gyors szelfi is belefér majd, a #helloHungary installáció mellett.  

sopron-setaljunk.jpg

 

sopron-hellohungary.jpg

Kulturálódjunk!

Sopron második a Magyarország műemlékekben leggazdagabb települései között, szóval lesz mit nézni. Néhány fontosabb látnivalót kiemelünk, amit mindenképp érdemes meglátogatni. Az 58 méter magas Tűztorony a város jelképe, és körerkélyéről a belváros és a várost körbevevő Lővérek panorámáját csodálhatjuk meg. A Tűztoronnyal szemben találjuk a Kecske-templomot, amit a ferences rendi szerzetesek építettek 1280-ban. A Storno-ház is érdekes látnivaló, ami Sopron egyik legszebb, barokk stílusban épült palotája. A család három nemzedéke rendkívül gazdag és értékes magánygyűjteményt hozott létre, amely a palota második emeletén, korhűen berendezett enteriőrben látogatható.

sopron-tuztorony.jpg

 sopron-kecske-templom.jpg

Kiránduljunk!

Ha madárcsicsergésre és kristálytiszta levegőre vágysz, irány a Lővérek!  A Sopront délről és nyugatról körülvevő Soproni-hegység a maga 7 tavával, 20 patakjával és 40 forrásával és 6 kilátójával mindenkinek tartogat élményeket. Ne hagyjuk ki a Károly-kilátót, a Soproni-hegység legnépszerűbb kirándulóhelyét. A 23 méter magas toronyból csodálatos panoráma tárul a szemünk elé, és az egész város a lábunk előtt hever. A kétszintes tetőteraszról jó időben még az Alpok csúcsai is könnyen kivehetők.

sopron-loverek.jpg

 

sopron-loverek-2.jpg

Együnk-igyunk!

A reggeli kávédat mindenképp a Kultúrpresszóban idd meg! A Várkerület szívében található specialty kávézót érdemes felkeresni, mert itt minden a kávébabról szól. Az italok a legjobb Arabica kávéból, különleges pörköléssel készülnek, és az ízétől ujjonganak az ízlelőbimbóink. És bármikor is kezdődjön a nap, itt egész nap kapunk reggelit, békebeli sóskiflivel. A vagány, laza enteriőrben pedig garantáltan otthon fogod érezni magad!

sopron-kulturpresszo.jpg

Ha megéheztél, térj be az Erhardt étterembe, ahol a kiváló ételek mellé udvarias kiszolgálás is jár. Legyen szó mangalicasteakről zsályás-lilahagymás zöldbabbal, vagy roston sült libamáj szeletekről tokaji almabalzsamos sült almával, az ételekben garantáltan nem fogsz csalódni. És persze a jó ebédhez könnyen csúszik egy(-két) pohárral a kékfrankosból, Sopron ikonikus borából.

sopron-erhardt.jpg

Ha ebéd után és kis édességre áhítozol, irány a Harrer cukrászda! A belvárosban található üzletükben isteni sütiket és fagyikat kóstolhatsz. De ha valami különlegesre vágysz, érdemes felkeresni a Harrer Csokoládéműhelyt is, ahol előzetes bejelentkezés esetén csokikóstoláson is részt lehet venni. Ismerd meg a csokoládékészítés folyamatát, és kényeztesd magad fehércsokival, tejcsokival, étcsokival, trüffelgolyóval, csokiszökőkútba mártott gyümölcsökkel, csokiitalokkal és mindennel, ami szem-szájnak ingere. Nem kimondottan diétás program, de kihagyhatatlan!

sopron-harrer.png

 

Leadkép forrsa: wellnesstime.hu
Képek forrása:  boraszportal.hu,  sopronmedia.hu, mapio.net, sallos.hu, hotdog.hu, turizmus.sopron.hu, facebook.com/kulturcikk, erhardts.hu, .harrerchocolat.com

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr612375527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása