ILYEN VOLT A 13. BUDAPEST FASHION WEEK - BESZÁMOLÓ

10685546_920446281302929_7009291771478367961_n.jpg

A héten megrendezésre került a várva várt 13. Budapest Fashion Week, amit a PRLMNT-ben rendeztek. A három napon összesen 16 tervező munkáját láthattunk stílusos divatbemutatók keretében. Mind a 3 nap 5(+1) tervező munkáit csodálhattuk meg. Az eseményről egy rövid beszámolót készítettem, melyet a cikkben olvashattok.

861645.jpg

Az első nap az MZF, Dora Robar, Essende, Luis Alexandru Drajan, és a nagyszerű Anwaryan tervező páros kollekcióit láthattuk. 

MZF a vizet választotta témának. A víz hullámok szinte minden ruhadarabról visszaköszöntek néhány anyag manipuláció segítségével. Kollekciójában sportos ruhadarabokat láthattunk, többnyire kék, szürke, fehér és fekete színekben.

A második tervező Dora Robar volt, akinél a sportos eleganciát csodálhattuk meg kollekciójában. Ruháin nagyon sokszor találkozhattunk az arany színnel, és kockás motívumokkal. Nekem nagy kedvencem volt az a nadrág melynek a szár belső részén használt kockákat.

1.jpg

Luis Alexandru Drajan Romániából érkezett, és azt a kollekcióját mutatta be, melyet diplomamunka gyanánt készített. A kollekció rendkívül lezser és sportos jellegű volt, melyekhez a pasztel színek mellett a fekete és a fehér szín is helyet kapott. Első ránézésre nekem a graffitik jutottak eszembe róluk, illetve a régi-régi Budmil melegítők és pólók. Hasonló mintákat használt a márka néhány évvel ezelőtt, így számomra egy igazi nosztalgikus hangulatot varázsolt.

A negyedik tervező, Essende segítségével egy tündérvilágba csöppenhettünk néhány percre. A ruhákon nagyon sok részletes és jól kidolgozott motívumokat figyelhettünk meg. Biztosan nagyon sok munka lehetett velük, de üzenem a tervezőnek: megérte!

Az Anwaryan kollekciója zárta az első napot. A ruhák fekete, arany, és kék színű anyagokból készültek. A kollekció teljes mértékben a keleti kultúrát juttatja eszünkbe. Az Anwaryan egy igazán nőies kollekciót mutatott be, mely szerintem mindenki szeme előtt ott lesz még egy ideig.

A második nap Orosz Réka, Nazarica Bartos, Danijela Bozic, Hecendorfer Tímea, és Adam X Atelier kollekcióit csodálhattuk meg.

Szerdán Orosz Réka kollekciója nyitotta meg az estét. A rendkívülien színes ruhákon többféle stílust is felfedezhetők a női illetve a férfi darabokon egyaránt. Talán mondhatjuk azt, hogy ez a kollekció volt az, melyben a legtöbb stílust találhattuk. Igazán izgalmas volt.

A következő tervező Nazarica Bartos volt, akit a háziasszony lét ihletett meg. Nagyon sok elem elékeztetett minket az otthon ténykedő asszonyokra. Ilyen volt például a szatyor, a fejkendő, vagy éppen a modellek lábbeli nélküli kifutóra lépése. A tervező nőies színeket használt a ruhadarabokhoz, ugyanis szinte minden fehér és halvány rózsaszín volt.

3.jpg

Harmadikként Danijela Bozic, montenegrói származású tervező kollekcióját láthattuk. A ruhadarabokon az elegáns megjelenés, a szmoking tükröződik vissza, melynek főbb elemei a nyakkendő és a csipke volt. A középpontban itt is a fekete és fehér színkombináció kapott előteret, de ezek mellett a vörös is szerepet játszott. 

Hecendorfer Tímea munkáját szerencsére én már másodjára tekinthettem meg, ugyanis ő a tavalyi Fashion Weeken is bemutatta egyik kollekcióját. Természetesen a közönséget most is meglepte határtalan kreativitásával, ugyanis feketére festett bőrű modellek léptek színpadra. A bemutató úgy kezdődött, hogy egy angyal szerű lányt egy (fekete bőrű) ördög szerű "lény" rabul ejtette. A fekete testeken azonban sok világos színű ruhákat láthattunk, melyek már-már horrorisztikusan hatottak, de nem esett át a túlzás küszöbén. Én személy szerint a ruhákat sokkal jobban láttam a modellek sötét bőrén, mint egyébként.

Az estét Adam X Atelier kollekciója zárta. A darabokon a fecske madár egy visszatérő motívum volt, amit nem egy-két ruhán láthattunk. (Az én szívembe teljesen belopta magát ezzel a motívummal a tervező.) A kék, narancs, lila és fehér színek kaptak helyet a ruhadarabokon.

A harmadik napon Martinka, Azurra, Emese Bakó, Ivana Murisic, Luxuria, és grátiszként a Kenguru kollekcióit vehettük szemügyre.

Elsőként Martinka kollekcióját láthatta a közönség. Legnagyobb hangsúly a bőrön és a lakkon volt. Talán nem is volt olyan összeállítás, amibe ne lenne bőr. Egy extravagáns kollekciót láthattunk, ugyanis volt néhány igazán merész ruhadarab is. Bár teljesen eltérő a stílus, mégis néhány darabnál nekem Alexander Wang x H&M idei kollekciója jutott az eszembe.

A következő bemutató az Azurra kollekciója volt. Igazán nőies ruhákat figyelhettünk meg, melyeket bármikor felvehetünk. A ruhákon 3 színt figyelhettünk meg, és ezt általában egy vékony övvel spékelt meg a tervező.

Harmadikként Emese Bakó ruháit csodálhattuk meg. Ruháihoz hálószerű anyagokat használt, melyek szerintem nagyon feldobták az egész bemutatót. A legtöbb felső hátulján grafikai rajzként, egy hatalmas emberi szívet láthattunk. 

Ivana Murisic kollekciójában szinte nem volt olyan darab ami ne mutatná, hogy a szerb divattervező igazából tervező képzőművészetet tanult. Minden ruhadarabon láthattunk geometrikus mintákat, és ezeket teljesen egyedi elképzeléssel alkalmazta. Személyes kedvencem az ő kollekciójában található.( jobb oldali kép)

4.jpg

A vad bőr darabok után a Luxuria kollekciója lépett kifutóra. Szerintem a kollekcióban túl sok összevisszaság volt, viszont ez egy kicsit előnyére is vált, mert többféle stílust és típusú ruhát tekinthettünk meg. Az összevisszaságot a modellek fejdísze törte meg, ugyanis a keleties hatású fejdíszt minden ruhához alkalmazták, kisebb-nagyobb sikerekkel.

A háromnapos show-t az alapító Kenguru zárta. Természetesen most is ámulatba ejtő darabokat láthattunk tőle, és rengeteg egyediséget. Idén főleg a barna és az arany színeket helyezte előtérbe, azonban a fináléban találkozhattunk rendkívülien színes darabokkal is, ahogyan az a Kengurura jellemző.

Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a nagyszerű 3 napon. Szinte minden kollekcióban volt egy nagy kedvencem. Alig várom, hogy jövőre is részt vehessek egy újabb csodás divatbemutatón az eddig látott tervezők újabb kollekciójával, vagy még nem látott tervezők kollekcióival. 

Fotók az első napról

Fotók a második napról

Fotók a harmadik napról

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr726936323

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása