MIÉRT VISELÜNK LEOPÁRDMINTÁT? – HÁT EZÉRT

56562123.jpg

Te tudod, hogy miért hordanak a lányok leopárdmintás dolgokat? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megtudd.

A leopárdminta rengeteg stílusban megtalálható, legyen az pinup, alternatív, punk, üzletasszonyos, vagy vadul nőies. Szinte minden nőnek van olyan darabja, amin ez a minta megtalálható. Eredetileg afrikai törzs vezetők hordtak állatbőröket, hogy megmutassák erejüket. Úgy tartották, hogy egy ilyen nagy és erős állat bőrének a viselése miatt, az a személy aki hordja őket megkapja azt az erőt ami az állatban uralkodott egykor. Mostanra azonban ezt a jelentését teljesen elvesztette.

Az 1940-es években a Pinup lányok hozták be divatba a leopárdmintát. Volt harisnya, nadrág, póló, cipő, de még fürdőruha is. A pin-upoknál a leopárdminta inkább arra szolgált, hogy megmutassák magukat mennyire szexik anélkül, hogy levetkőznének. Erre a legjobb példa Bettie Page „Jungle Bettie” fotósorozata. Talán még most is mondhatjuk, hogy a pin-up lányok mutatnak a legszexibben a leopárdmintás rucikban.

A punk stílus képviselői azért hordanak leopárdmintás ruhákat, hogy megbotránkoztassák az embereket. Néhány punk stílust követő ember szerint azért hordanak állatmintás dolgokat, hogy megmutassák; ők is azok. Azonban nem mindennapi módon hordják az ilyen darabokat. Számtalanszor láthattuk már, hogy egy farmerdzsekin nonfiguratívan van felvarrva egy leopárdmintás anyag, vagy egy kiszakadt farmer ilyen mintájú anyaggal van megstoppolva.

Manapság azonban már nem csak ruhákon használják az alternatív emberek, hanem hajba belefestve, körömre festve, tetoválásként. Egyszóval imádjuk a leopárd mintát.

Az alternatív stílusoktól eltekintve, szerintem bármilyen stílusú ember fel tudja az ilyen darabokat venni, csak tudni kell, hogy hogyan hordjuk. Könnyen átzökkenhet az ízléstelenség határán, ha nem tudjuk hordani a leopárdmintát.

Ha röviden kellene válaszolnom a címben feltett kérdésre, akkor ez lenne: mert vagány és mert sok stílusba bele lehet vonni.

Az én idei kedvenc leopárdmintás darabom nem más, mint egy Paul's Boutique márkájú táska.

522077_866549543365359_8522515457579478688_n.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr106972331

info@littleblackfashion.hu

No. 3

  1. A világunk legikonikusabb női hajkoronái - ugye, mind megvan?Ha azt mondjuk, hogy Amy Winehouse, akkor tudod, hogy mire gondolunk? Na és ha azt mondjuk, hogy Cher? Nekünk azonnal körvonalazódnak azok a frizurák képzeletben, és biztosak vagyunk benne, hogy ez...
  2. Ezért kell kimosni az új ruhákat!Valószínűleg mindannyian annyira örülünk az új ruháinknak, hogy másnap már szeretnénk is őket felvenni, ezért egy másodperc erejéig sem gondolkozunk el azon, hogy kimossuk-e. Pedig ha jobban...
  3. Így szólítják a macskákat más országokbanNálunk cicc-cicc, az angoloknál chh-chh-chh. A Boredpanda egy nagyon cuki összeállítással állt elő, ami szerintünk nagyon poénos és egyben érdekes lett. Nézd meg, hogy a többi országban hogyan...

FOLLOW US ON INSTAGRAM!