RÉGI IDŐK TRENDI NŐI FEJDÍSZEI

snood-beads-staggered-round-small-withhair-closeup-edited.JPG

Te mennyire vagy képben a régi hajdíszek kinézetéről, nevéről és használatával? A cikkben kiderül, hogy milyen fejdíszeket hordtak a nők néhány évvel ezelőtt.

A régi idők hajpántja

Ugye most mindenki szeme előtt ott van az általunk jól ismert hajpánt? Én most nem erről beszélek, hanem azokról amik a hajhálóhoz hasonlóak. Ezt a hálószerű hajpántot arra használták régen, hogy összefogja a hajat a nyak körül. Tehát mondhatjuk azt is, hogy ez a hajpánt igazából hajgumiként funkcionált. (Én még mostanában is szoktam hasonlóakat látni a konyhás nénik hajában.)

58963.jpg

Konyhás néni-féle hajfogó

 

Fascinatorok

Mivel ennek nem tudom a helyes magyar megfelelőjét (én mindig fascinatornak hívom őket) ezért csak annyit mondok, hogy Kate Middleton és az ő fejdíszei. Remélem sikerült az asszociáció. Azok a kis fejdíszek, melyeket a hercegnő szokott hordani, szinte elengedhetetlen kellék volt régen az arisztokrata hölgyek fejéről. Nem is értem, hogy miért tűntek el ennyire ezek a kis fejdíszek. Szerintem nagyon sok hölgynek jól állnának a 21. században is. Egyébként a Bijou Brigitte üzleteiben sokszor találkozok ilyenekkel és mindig elgondolkozok, hogy vajon miért nem vesznek ilyeneket maguknak a lányok. (Pedig a nagy virágos füzéreket meg a rózsás hajcsatokat szívesen hordják..)

565556.jpg

Még szerencse, hogy Kate hord ilyeneket. Szerintem nagyon jól áll neki

 

„Pillar box” kalapok és katonai kalapok

Ezeket a kalapokat a pin-up stílust képviselő hölgyek hozták a divatba elsősorban a világháború alatt. A pillbox kalapok egyébként katonai egyenruhaként volt számon tartva már a Római Birodalom ideje alatt is. Természetesen amilyen pillbox kalapokat látunk manapság, teljesen mások, mint akkoriban. A nők általában esküvőkön vesznek fel ilyeneket manapság.

A katonai kalapok még mindig megtalálhatjuk a pin-up lányok fotóin (egyébként tengerész kalapokat is szoktak viselni). Mivel ezek a kalapok nem nagyon illenek a napjainkban hordott ruhákhoz, így nem is veszik fel őket.

6554651.jpg

Ugye ismerősek?

 

Sálak, kendők

A sálakat még manapság is szokták hajdíszként viselni, ugyanis számos formája létezik használatának. Mivel találtam egy videót arról, hogy hogyan hordhatjátok a sálakat fejdíszként, így meg is osztom veletek. Jó szórakozást!

Ha Te is hiányolod a régi stílusú fejdíszeket, akkor lájkold és oszd meg a bejegyzést!
Amennyiben még szeretnél tovább böngészni, akkor ezt a cikket ajánlom: Néhány gyönyörű árnyalatú rúzs a hideg hétköznapokra

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr487000023

info@littleblackfashion.hu

No. 3

  1. A világunk legikonikusabb női hajkoronái - ugye, mind megvan?Ha azt mondjuk, hogy Amy Winehouse, akkor tudod, hogy mire gondolunk? Na és ha azt mondjuk, hogy Cher? Nekünk azonnal körvonalazódnak azok a frizurák képzeletben, és biztosak vagyunk benne, hogy ez...
  2. Ezért kell kimosni az új ruhákat!Valószínűleg mindannyian annyira örülünk az új ruháinknak, hogy másnap már szeretnénk is őket felvenni, ezért egy másodperc erejéig sem gondolkozunk el azon, hogy kimossuk-e. Pedig ha jobban...
  3. Így szólítják a macskákat más országokbanNálunk cicc-cicc, az angoloknál chh-chh-chh. A Boredpanda egy nagyon cuki összeállítással állt elő, ami szerintünk nagyon poénos és egyben érdekes lett. Nézd meg, hogy a többi országban hogyan...

FOLLOW US ON INSTAGRAM!