ÍGY NÉZTEK KI A DIVATMAGAZINOK ELSŐ CÍMLAPJAI
THE FIRST COVERS OF THE FASHION MAGAZINES

elle-logo-black.jpg

Elgondolkoztatok már azon, hogy milyenek lehettek a híres női divatmagazinok első főoldalai? Most megtudhatjátok, hogy hogyan is nézett ki az Elle, a Marie Claire, a Vogue, és a Cosmopolitan magazin első főoldalai.

Have you evet thought about how the fashion magazines first covers were looks like? Now in my article you can find out the ELLE, the Marie Claire, the Vogue, and the Cosmopolitan magazines covers from the past.

Az első Marie Claire magazin

Így nézett ki a legelső kiadás címlapja. A magazint először 1937-ben adták ki minden szerdán. Az alapítók Jean Prouvost és Marcelle Auclair voltak. A mostani főszerkesztő nálunk László Krisztina. Az amerikai főszerkesztő pedig nem más, mint Anna Fulenwilder.

The first cover of Marie Claire

This is the first cover of Marie Claire magazin ever. The magazine has published from 1937 on every Wednesday. Jean Prouvost and Marcelle Auclair were the founders of this fashion magazine. In Hungary Krisztina László is the editor in chief. Marie Claire US editor in chief is Anna Fulenwilder.

mccover.jpg

 

Az első Cosmopolitan

Sokan nem tudjátok, hogy a Cosmopolitan eredetileg nem női magazinnak készült1960-tól lett divatmagazin. Az első Cosmo 1886-ban látott napvilágot az Amerika Egyesült Államokban. A képen sajnos nem az elsőt láthatjátok, de az is így nézett ki. Az alapítója John Briben Walker volt. A magazin megújítója azonban Helen Gurley Brown volt, aki egy teljesen új lapot kreált. Megváltoztatta a nevét "The Cosmopolitan-ról" "Cosmopolitan-ra", és a névvel együtt a téma is más lett. Az amerikai főszerkesztője most Joanna ColesMagyarországon pedig Sabján Johanna.

The first cover of Cosmopolitan

Cosmopolitan was not a fashion magazine for the first time. It has been fashion magazine from 1960. The first Cosmo has been published on 1886 in the USA. On the picture it's not the first cover, but the this one is similar to that. The founder of this magazine was John Briben Walker but Helen Gurley Brown who was the remaker of it. She made Cosmopolitan reborn. The name has been changed from "The Cosmopolitan" to "Cosmopolitan" and the topic has been changed too. The american editor in chief its Joanna Coles in Hungary is Johanna Sabján.

cosmopolitanmagazinemarch1894.jpg

 

 

Az első ELLE magazin

A magazin legelső száma 1945-ben jelent meg Franciaországban Héléne Gordon és Pierre Lazareff vezetésével. A magazin legérdekesebb története, hogy teljesen véletlenül lett világszerte olvasható. A házaspár a második világháborús évek alatt Amerikában bújkált (zsidó származásuk miatt), de ott is kiadták a magazin francia nyelven. Azonban egy plázában amiben francia napokat tartottak, váratlanul több, mint 600.000 példány fogyott és erre az amerikai újságírók felkapták a fejüket. Így a második ELLE magazin Amerikában jelent meg angol nyelven. Amerikai főszerkesztője Robbie Myers, nálunk pedig Liptai Lívia.

The first cover of ELLE

In 1945 ELLE magazine has been published by Héléne Gordon and Pierre Lazareff. Under the WW2 the couple went to the US because theirs origin but they kept the magazine publishing on french. In a shopping center where was french days suddenly they sold 600.000 copies of it. So the second language of ELLE was english. In america the editor in chief is Robbie Myers in our little country is Lívia Liptai.

first-elle-cover-1945.jpg

 

Az első Vogue magazin

A magazin először 1892-ben jelent meg Amerikában Arthur Turnure vezetésével. A mostani főszerkesztője a mindenki által jól ismert Anna Wintour egészen 1988 óta.

The first cover of Vogue magazine

The first magazine has been published in America, 1892. The founder of the Vogue was Arthur Turnure. Now the editor in chief is Anna Wintour since 1988.

voguecoversep1916_e_xl_320x421.jpg

Ha Te is hiányolod a régi stílusú fejdíszeket, akkor lájkold és oszd meg a bejegyzést!
Amennyiben még szeretnél tovább böngészni, akkor ezt a cikket ajánlom: Régi idők trendi női fejdíszei

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr247018319

info@littleblackfashion.hu

No. 3

  1. A világunk legikonikusabb női hajkoronái - ugye, mind megvan?Ha azt mondjuk, hogy Amy Winehouse, akkor tudod, hogy mire gondolunk? Na és ha azt mondjuk, hogy Cher? Nekünk azonnal körvonalazódnak azok a frizurák képzeletben, és biztosak vagyunk benne, hogy ez...
  2. Ezért kell kimosni az új ruhákat!Valószínűleg mindannyian annyira örülünk az új ruháinknak, hogy másnap már szeretnénk is őket felvenni, ezért egy másodperc erejéig sem gondolkozunk el azon, hogy kimossuk-e. Pedig ha jobban...
  3. Így szólítják a macskákat más országokbanNálunk cicc-cicc, az angoloknál chh-chh-chh. A Boredpanda egy nagyon cuki összeállítással állt elő, ami szerintünk nagyon poénos és egyben érdekes lett. Nézd meg, hogy a többi országban hogyan...

FOLLOW US ON INSTAGRAM!