A MÉZ JÓTÉKONY HATÁSAI
NEM CSAK BETEGSÉGEKET GYÓGYÍT....

45632131.jpg

Ahogyan azt az alcímben is írtam, a méz nem csak betegségeinkre gyógyír, hanem a bőrünknek is jót tesz. Most 5 olyan különleges "boszorkányfőzetet" mutatok nektek, melyekre nem kell milliókat költeni, ugyanis (majdnem) minden megtalálható a konyhánkban, otthon.

1. Hidratáló haj maszk

Hozzávalók:

  • 1 fél avokádó
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál méz

(Ezek az arányok a hajunk hosszától függőek.)

Hajunknak és fejbőrünknek mindig szüksége van egy kis regenerálódásra, legyen az tökéletes, száraz, zsíros, korpás, vagy bármilyen más. Ezek az összetevők pedig tökéletesek erre, ugyanis semmilyen vegyszer nem található ebben a keverékben. Mind mind természetes úton fogja táplálni hajunkat. Az avokádó és a kókuszolaj mélyen hidratálja hajszálainkat, még a mézben lévő anyagok megtartják a hajszálainkban lévő nedveket, hogy még véletlenül se legyenek szárazak. Elkészítése egyszerű. Nincs másra szükségünk mint egy villára, amivel az avokádót jól összetördeljük, és egy blenderre, amivel e 3 csodaszert jól összekeverjük.Ha megvan, akkor egy kicsit betehetjük a mikróba, hogy langyos legyen a keverék. Ez után vigyük fel a hajunkra körülbelül 30 percre, majd alaposan (!!!!!!) mossuk ki hajunkból.

2. Töredezett hajvégek kezelése

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 nagy tojássárgája

Nem túl biztató hozzávalók, igaz? De egy próbát megér, hisz természetes és olcsó hozzávalókról beszélünk. A tojástól meg ne tartsunk annyira, egy nagy adag sampon és víz úgy is kimossa! Egyébként a tojássárgája az, ami ezen a "kotyvalékon" a legtöbb segítséget nyújtja, hisz rengeteg protein található benne, ami megerősíti és fényessé teszi hajunkat. Azért csak óvatosan! Ne felejtsük el, hogy ezeket az összetevőket a hajvégek kezelésére ajánlom. Semmiképen ne tegyük a hajtövekre, mert onnan tényleg nagyon nehéz kimosni, és úgy is csak a sérült hajvégeket fogja ápolni. Blendeljük össze a hozzávalókat, vigyük fel a hajunkra, hagyjuk rajta 20 percig, majd jól mossuk ki a hajunkból.

 15-honey.jpg

3. Arc maszk a bőrhibák ellen

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió 
  • 2 evőkanál méz
  • fél teáskanál citromlé

Manapság nagyon nehéz megfelelő krémeket találni a bőrhibák, pattanások ellen. De minek is keresni, ha mi is elkészíthetjük őket? Nincs más teendőnk, mint ezt a 4 hozzávalót beszerezni, és egy blenderrel jól összekeverni őket. A méz próbálja a baktériumos fertőzésekkel felvenni a harcot, eközben (ahogy a hajunknál is) próbálja a bőrünkben megtartani a nedvességet. A fahéj egyfajta fertőtlenítőként van jelen, és segíti a vér áramlását arcunkban. A citrom és a szerecsendió elegye pedig meghámlasztja a bőrt mindenféle irritáció nélkül (még a legérzékenyebb bőrt sem).

4. Nyugtató arcpakolás

Hozzávalók:

  • fél bögre zab
  • fél bögre tej
  • 1 evőkanál méz

Amikor egy hosszú nap után hazaesünk, csak a pihenésre és a relaxálásra tudunk gondolni. Legalábbis én mindig erre gondolok. Na meg persze egy nyugtató arcpakolásra, amit a kádban gyertyafények mellett szoktam felvinni magamnak. Első lépésként azonban muszáj megfőznünk a zabot. Ha a zab megfőtt, akkor adjuk hozzá a tejet (amíg meleg), tegyük bele a mézet, és már vihetjük is fel. Persze semmiképen se forrón tegyük ezt, mert az nem relaxáló lesz, hanem fájdalmas.Ez a pakolás mindenféle bőrfajtára tökéletes.

 

Kedves olvasók! Ha kipróbáltad ezen "főzetek" egyikét, akkor kérlek írd le tapasztalataidat az lbfhuninfo@gmail.com e-mail címre. Én ezek közül már kettőt kipróbáltam, és nekem beváltak! A beszámolók azért lennének fontosak, hogy bebizonyítsam, tényleg használnak ezek a természetes csodaszerek. Előre is köszönöm azoknak, akik megteszik ezt a kis kérést!

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr867337866

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása