HIDAKBÓL INSPIRÁLÓDOTT EGYEDI TÁSKA KOLLEKCIÓ
AGNESKOVACS LEGÚJABB ALKOTÁSAI

45654654.jpg

A hétvégén tartotta legújabb kollekciójának bemutatóját az AGNESKOVACS leather design, melyet a tervező első pop-up store-jában muttott be. Meghívást kaptam az eseményre, de sajnos nem tudtam részt venni, azonban a táskákba annyira beleszerettem, hogy muszáj vagyok nektek is bemutatni őket.

Általánosságban, ha a hidakról beszélünk, akkor a legtöbben nem a divatra és főként nem a táskákra fogunk asszociálni, hanem az építészet minden fajtájára. Azonban Kovács Ágnes legújabb kollekciójával bebizonyította azt, hogy igenis van közös a divattervezésben és az építészetben. A márka PONS nevű kollekciója a hidakból ihletett, magas minőségű bőrből és japán akácfa-elemekből készült stílusos és rendkívül egyedi táskákat takar.

„Lassan 8 éve élek Budapesten, számomra a hidak jelentik az egyik legnagyobb inspirációt a városban. A hidak kapcsán a monumentalitás egyfajta kétellyel, félelemmel párosul bennem, hiszen a stabil szerkezet alatt a folyó állandó mozgásban van. Ez az ambivalencia egy felhőtlen szabadságérzetet generál, amelynek segítségével kiléphetünk kicsit a mindennapokból - ez számomra a "híd élmény".  mondta el a tervező.

A táskák két színben, bézsben és feketében születtek meg, ami nem véletlen. A két kontraszt ugyanis két világ összekötésére utal, két távoli pont harmonikus áthidalására. "A bézs szín visszafogott, érzelmes és naturális stílust képvisel, míg a fekete nagyon határozott karaktert ad a táskák sziluettjének."

AGNESKOVACS tudatosan használt fel elemeket korábbi alkotásaiból is. Előző kollekciója a TORII névre hallgat, melyben nem a hidak, hanem a kapuk inspirálták a tervezőt. A két eszköz ráadásul hasonló jelentéssel bír, ugyanis a kapuk és a hidak tulajdonképpen átjárást biztosítanak két "világ" között. 

A PONS kollekció megtalálható lesz a Black Box Budapest üzletében, a Rododendron Art and Design Shopban és a Mono art and designban is.

Remélem, hogy még sok ilyen csodálatos kollekcióval fog minket meglepni a tervező! Ha ti is szeretnétek követni munkásságát, akkor kövessétek a FACEBOOK oldalát, vagy látogassatok el a www.agneskovacs.hu weboldalra, ahol a korábbi kollekciók is megtekinthetőek!

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr327450834

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.05.13. 17:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása