EGY KIS EGÉSZSÉG - ÍGY NÖVELD A FOLYADÉKBEVITELED

douongnghethuat_15092014_51.jpg

Nagyon fontos, hogy hideg napokon se felejtsünk el inni. Ezt a cikket azoknak az embereknek ajánlom, akik nem szeretnek vizet inni, vagy szinte nem isznak semmit. Ezekkel az üdítőkkel garantálom, hogy kedvet csinálhatsz magadnak az iváshoz.

 Ginger-Lemon-Water.jpg

Gyömbéres-citromos víz

Ha szereted a limonádét, vagy mindig teszel az üdítődbe egy szelet citromot, akkor ez a verzió neked való. A citrom mellé azonban jó, ha gyömbért is teszünk a vízbe, ugyanis gyulladáscsökkentő hatása van,és segíti az emésztést is. A citromnak pedig méregtelenítő és immunerősítő szerepe van. Bármikor fogyasztható; legyen az egy nyugodt reggel, vagy egy stresszes délután egy gyömbéres-citromos víz segít átvészelni a napot.

 

Strawberry-Mint-Water.jpg

Mentás-epres ízesítésű víz

Szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki ne szeretné az epret. Ráadásul mentával együtt nagyon jó ízharmóniát alkot. Emellett a menta segít legyőzni az ártalmas baktériumokat és vírusokat, az eper pedig meggátolja a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulását, emellett javítja az emlékezőképességet, és erősíti az immunrendszert.

 

Apple-Cinnamon-Water.jpg

Almás-fahéjas víz

Mivel már csak pár lépésnyire vagyunk a karácsonytól, így miért ne hangolódhatnánk rá almás-fahéjas ízesítésű vízzel. Ha ilyet fogyasztunk azonban nem csak az ünnepekre hangolódunk, hanem az egészségünket is védjük. Az alma tele van antioxidánsokkal, melyek védik a szívünket és szemeinket, ráadásul nagyon kevés kalória van benne. A fahéj helyre teszi a vércukorszintet, meggátolja a cukorbetegség kialakulását.

 

Raspberry-Blueberry-Water.jpg

Málnás, fekete áfonyás víz

A málna nagyon jó hatással van az egészségre. Ez a gyümölcs tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, vassal, és rostokkal. Segít megelőzni a rákos betegségeket, erősíti a méhet, és reggeli rosszulléted sem lesz többet, ha elegendő málnát iszol. Az áfonyának is rengeteg hasonló jótékony hatása van. Például segít megőrízni a szív egészségét, segít megelőzni, hogy ne alakuljon ki vesekő vagy vese homok. A benne található vitaminok segítik megőrizni a haj és a bőr szépségét.

 

Orange-Cinnamon-Ginger-Water.jpg

Narancsos, fahéjas, gyömbéres víz

Bár egy kicsit furcsán hangzik ez a három együtt, mégis nagyon jó hármast alkotnak ezek az összetevők. Mivel a fentiekben írtam a fahéj és a gyömbér jótékony hatásairól, így most csak a narancsot elemezném ki röviden. Nagy C vitamin tartalma segít fokozni az energiát, küzd a rákos megbetegedések ellen, és segít megelőzni a szívinfarktust. 

 

Lemon-Lavender-Water.jpg

Citrom és levendula ízesítésű víz

Ha rendkívül elfoglalt és stresszes életed van, akkor a citromos levendulás vizet neked ajánlom. Ha ilyen vizet iszogatsz esténként, tuti, hogy lenyugszol tőle. A levendula egyébként is egy nagyon jó illatú növény, ami segít relaxálni és segít gyorsabban elaludni.

 

Tipp: Valószínűleg a téli időszakban nem fogsz málnával, eperrel, vagy kék áfonyával találkozni a piacon, így ajánlatos őket lefagyasztani, hogy aztán később tudj bármikor elővenni belőle.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr816925705

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása