RÉGI IDŐK TRENDI NŐI FEJDÍSZEI

snood-beads-staggered-round-small-withhair-closeup-edited.JPG

Te mennyire vagy képben a régi hajdíszek kinézetéről, nevéről és használatával? A cikkben kiderül, hogy milyen fejdíszeket hordtak a nők néhány évvel ezelőtt.

A régi idők hajpántja

Ugye most mindenki szeme előtt ott van az általunk jól ismert hajpánt? Én most nem erről beszélek, hanem azokról amik a hajhálóhoz hasonlóak. Ezt a hálószerű hajpántot arra használták régen, hogy összefogja a hajat a nyak körül. Tehát mondhatjuk azt is, hogy ez a hajpánt igazából hajgumiként funkcionált. (Én még mostanában is szoktam hasonlóakat látni a konyhás nénik hajában.)

58963.jpg

Konyhás néni-féle hajfogó

 

Fascinatorok

Mivel ennek nem tudom a helyes magyar megfelelőjét (én mindig fascinatornak hívom őket) ezért csak annyit mondok, hogy Kate Middleton és az ő fejdíszei. Remélem sikerült az asszociáció. Azok a kis fejdíszek, melyeket a hercegnő szokott hordani, szinte elengedhetetlen kellék volt régen az arisztokrata hölgyek fejéről. Nem is értem, hogy miért tűntek el ennyire ezek a kis fejdíszek. Szerintem nagyon sok hölgynek jól állnának a 21. században is. Egyébként a Bijou Brigitte üzleteiben sokszor találkozok ilyenekkel és mindig elgondolkozok, hogy vajon miért nem vesznek ilyeneket maguknak a lányok. (Pedig a nagy virágos füzéreket meg a rózsás hajcsatokat szívesen hordják..)

565556.jpg

Még szerencse, hogy Kate hord ilyeneket. Szerintem nagyon jól áll neki

 

„Pillar box” kalapok és katonai kalapok

Ezeket a kalapokat a pin-up stílust képviselő hölgyek hozták a divatba elsősorban a világháború alatt. A pillbox kalapok egyébként katonai egyenruhaként volt számon tartva már a Római Birodalom ideje alatt is. Természetesen amilyen pillbox kalapokat látunk manapság, teljesen mások, mint akkoriban. A nők általában esküvőkön vesznek fel ilyeneket manapság.

A katonai kalapok még mindig megtalálhatjuk a pin-up lányok fotóin (egyébként tengerész kalapokat is szoktak viselni). Mivel ezek a kalapok nem nagyon illenek a napjainkban hordott ruhákhoz, így nem is veszik fel őket.

6554651.jpg

Ugye ismerősek?

 

Sálak, kendők

A sálakat még manapság is szokták hajdíszként viselni, ugyanis számos formája létezik használatának. Mivel találtam egy videót arról, hogy hogyan hordhatjátok a sálakat fejdíszként, így meg is osztom veletek. Jó szórakozást!

Ha Te is hiányolod a régi stílusú fejdíszeket, akkor lájkold és oszd meg a bejegyzést!
Amennyiben még szeretnél tovább böngészni, akkor ezt a cikket ajánlom: Néhány gyönyörű árnyalatú rúzs a hideg hétköznapokra

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr277000023

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása