8 TRÜKK, AMIVEL FELTURBÓZHATOD HÁLÓSZOBÁDAT
DEKORÁLJ STÍLUSOSAN ÉS PRAKTIKUSAN

haloszoba-rendezes-lbf-lead.jpgA hálószoba fontos része életünknek, hiszen egy fáradt nap után itt tudunk igazán feltöltődni. Így nem csoda, ha törekszünk kialakításánál a kényelemre és a stílusos megjelenésre. Viszont még egy jól berendezett egyedin dekorált hálószoba is egyhangúvá válhat egy idő után. Ezért úgy gondoltuk bemutatunk pár praktikus és olcsó ötletet, amivel  könnyedén felfrissíthetitek hálószobátok megjelenését.

1.Raklapágy

A DIY őrület elhozta magával a raklapból készült bútorok népszerűségét. Már az egészen letisztult minimál stílusú lakásokban is láthatunk raklapbútorokat. Személy szerint én is kedvelem ezeket a megoldásokat, mert az ágykeret megspórolásával lehetőségünk nyílik egy jobb minőségű matrac megvásárlására. Arról nem is beszélve, hogy a raklapok festhetők, így könnyedén saját ízlésünkhez tudjuk igazítani őket, emellett könnyedén mozgathatók is.

poli_farbe_blog_raklapagy.jpg

2.Fotókollázs

Megörökített emlékeinkkel még intimebbé, még személyesebbé tehetjük hálószobánkat. A képeket a legváltozatosabb módon helyezhetjük fel a falra keretben vagy egyszerűen keret nélkül kollázst készíthetünk belőle. Ennek a technikának az a lényege, hogy különböző vagy azonos méretű képeket ragasztunk közel egyenlő távolságra egymástól. Ezekből lehet konkrét alakzatot pl. szívet vagy akár egy földrészt is formálni. A képek megjelenését tekintve ismét hódítanak a polaroidos képek, de ha nincs ilyen fényképezőgépünk, akkor sincs probléma. Ugyanis vannak képszerkesztők, amelyekkel polaroidhoz hasonló megjelenést kölcsönözhetünk képeinknek.

large_1.jpg

3.Fények és hangulat

Tavaly karácsony tájékán sikerült elég jó áron beszereznem egy fehéren világító sorégőt (egyébként a színes is jól tud mutatni) Viszont nem a karácsonyfára helyeztem fel, hanem az ágykeretre béklyóztam. Az ünnepek után sem szedtem le, mert este nagyon hangulatos tud lenni.

4.Ágynemű garnitúra csere

Az IKEA-ban remek áron juthatunk egyszínű vagy akár különlegesebb mintájú egyedi ágyneműkhöz. Valamint a díszpárnák, illetve az ágytakarók is jó árban vannak. Ha az egész garnitúrát lecseréljük, a szobánkba lépve azonnal szembetűnő lesz a változás.

5.Falmatrica

Ezeket a falra felragasztható matricákat már nagyon sok helyen, olcsón meg tudjuk vásárolni. Segítségükkel még egyedibbé tehetjük hálószobánkat. A szövege lehet akár egy idézet, egy pozitív gondolat vagy egy szimbólum, ami számunkra sokat jelent.

falmatrica.jpg

6.Gyertyák

Nagyon szépen mutatnak az egyszerű fehér tömbgyertyák polcunkra vagy éjjeliszekrényünkre  helyezve .És ha van különlegesebb kistányérunk arra is ráhelyezhetjük őket. Meggyújtás nélkül is remekül néznek ki.

35751_157697.jpg

7.Polcok

Ha a szobánk esetleg nem elég széles ahhoz, hogy az ágy mellé éjjeliszekrényt helyezzünk, akkor ezt könnyen helyettesíthetjük egy, az ágy fölé helyezett polccal, amire képeket, könyveket is rakhatunk. Ez amellett, hogy mutatós, még praktikus is, mert nem foglal el helyet  a térből.

8.Térnagyítás

A régi jól bevált, tükrös megoldással könnyedén tágíthatjuk a teret, de azért vigyázzunk, hogy ne essünk túlzásba a tükrök mennyiségével és nagyságával. Itt külön szeretném ajánlani az IKEA-ban kapható 4 részes öntapadós tükröt, ami mindössze 1.690,- Ft és bármilyen alakzatban felragasztható.

Remélem sikerült hasznos tanácsokat adnunk  és ti is kedvet kaptatok egy kis barkácsoláshoz és dekoráláshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr468635250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása