5 PÉNZTÁRCAKÍMÉLŐ KARÁCSONYI DEKORÁCIÓ

unnepi-dekoracio-lead-lbf.jpgA karácsony közeledtével már nagyon sokan vártuk az adventi koszorú készítést. De persze az ünnepi hangolódás ezzel nem ér véget, hiszen  (a hideg időt leszámítva) nagy szeretettel és odaadással gondolunk erre az időszakra, Ilyenkor mindent megpróbálunk elkövetni, hogy minél meghittebb legyen az ünnep. Ebben a cikkünkben most pár egyszerű, ráadásul olcsó ünnepi dekorációt gyűjtöttünk neked össze, amitől otthonod igazán hívogatóvá válik majd.

A karácsony illatai

Ha karácsony, akkor fahéj, narancs és fenyő illat! Nekem legalábbis ezek ugranak be rögtön. Nem kell túl bonyolítanunk: vágjunk fel, majd szárítsuk ki narancsot (legalább 1 hét kell neki). Fűzzük fel, vagy akár tegyünk bele kampót, és kész is a mennyeién illatozó dísz! De megspékelhetjük azzal is, ha a közepére egy-két fahéjrudat szúrunk, vagy esetleg néhány szegfűszeget. A mennyei illatok az ünnep kötelező velejárói, így a párologtató ilyenkor folyamatosan dolgozik és ontja magából a mézeskalács vagy éppen narancsos-fahéj illatot. Ha még nincs párologtatód, akkor szerezzetek be egyet és higgy nekem, hogy a lakásodba lépve mindenkit elfog majd a  karácsonyi hangulat olyannyira, hogy haza se akarnak majd menni!

csendelet-1-lbf.jpg

Csendélet természetes alapanyagokból és meglévő csecse-becsékből 

De készíthetünk fahéjból, csillag ánizsból, és szárítottnarancsból csendéletet is. Mindössze egy tál kell hozzá, és még ha tényleg csak hanyagul dobjuk rá, akkor is remekül mutat. Az illatáról meg ne is beszéljünk, mert egyszerűen elképesztő! A karácsonyfáról meg mindig kimarad egy-két dísz, de egy kis kreativitással máris mesés csendéletet varázsolhatunk belőlük!

Ha a kertünkből tudunk kisebb fenyőágakat szerezni akkor bizony végtelen variációt kreálhatunk belőlük. Ezekre is szórhatunk fahéjat, vagy tehetünk rájuk narancsot, szalagot. Egyszóval bármit, ami a karácsonyt idézi elő.

csendelet-2-lbf.jpg

Hóesés a nappalinkban

A szitáló hóesés érzeté kölcsönözhetjük lakásunkba anélkül, hogy fagyoskodnunk kéne. Mindössze annyi a dolgunk, hogy vesszünk egy csomag vattát (nem korongot) ezekből kisebb vagy nagyobb darabokat tépünk kicsit összenyomjuk a kezünkbe (azért, hogy a közepe tömör legyen ) tű segítségével egy cérnaszálat átvezetünk rajta (ne felejtsük el jól meg csomózni a cérna végét) majd celluxszal vagy gyurmaragasztóval a plafonon rögzítsük. Érdemes mindenféle hosszúságban levágni a cérnát, mert szerintünk az sokkal jobban mutat, ha nem egyenlő hosszúak.

karacsonyi-dekoracio-ho-lbf.jpg

Ünnepi fények

A befőttes üvegek és tömbgyertyák csodákra képesek nemes egyszerűségükkel és mint minden ünnepkor itt is hű társunk lehetnek.

befottes-uveg-gyertyaval-lbf.jpg

Karácsonyi motívumok

Járjunk figyelmesen! Ha találunk tobozt, mindenképpen használjuk fel az ünnepi dekorációhoz, hiszen ezek már önmagukban is jól mutatnak akár egy egyszerű asztaldíszként. Ha van műhó spraynk otthonunkban eldugva valahol, akkor használjuk bátran, hiszen a havas hatású toboz szerintünk nagyon szép, és nem mellesleg a bevarázsolhatjuk a telet lakásunkba. (Ha van ecsetelős hibajavítónk, akkor akár azzal is megpróbálhatjuk.)

Lehet hihetetlenül  hangozik, de az egyszerű csillag vagy karácsonyfa sablonból kivágott minták is tudnak elegánsan mutatni, ha például gyurmaragasztóval szétszórtan felragasztjuk a falra.

karacsonyi-dekoracio-toboz-lbf.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr5012041081

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása