VARÁZSLATOS VELENCE

velence-lead-lbf1.jpgMár elfogyott az év eleji lendületed? Nehezen találod a motivációt, ami miatt jó felkelni reggelente? Szökj el egy pár napra egy csodálatos világba, és felejtsd el a szürke hétköznapokat! Velence, a lagúnák városa garantáltan elbűvöl majd!

velence-bea-lbf.jpg

A 118 szigetre épült Velencét az Adria királynőjének is nevezik, és utánozhatatlan légköre rengeteg művészt megihletett már. Az egykor virágzóan gazdag, befolyásos, dekadens város bája most sem szűnt meg csillogni- bár talán már kicsit patinásabb. A szűk sikátorok, kis csatornákon átívelő hidak, a vízen sikló gondolák és a cölöpökre épült lenyűgöző reneszánsz és gótikus paloták egyedülállóan romantikus hangulatot kölcsönöznek a városnak.

Mikor menjünk?

Érdemes szezonon kívül ellátogatni Velencébe, mert a nyári hónapokban mintegy kétmillió turista özönlik ide. A február 11-28. között megrendezett Karnevál is sok látogatót vonz, aki szeretné elkerülni a tömeget, annak érdemes nem erre a periódusra ütemezni az utazását. A Ryanair és az Easyjet járataival alig több, mint egy óra alatt érhetünk Velencébe, és nagyon olcsó jegyárakat lehet elcsípni.

Mit csináljunk?

 

  • Sétáljunk!

Húzzunk kényelmes cipőt, és tévedjünk el a szűk utcák labirintusában! Velence zegzugos, lépcsős, hidas utcácskáit a legjobban gyalog tudjuk bebarangolni. Szinte minden sarkon vár ránk egy felfedezésre váró templom, egy kőcsipkékkel gazdagon díszített csodálatos épület, vagy egy hangulatos terecske. Hagyjuk, hogy magával ragadjon minket a lagúnák hangulata és figyeljük meg, hogy hogyan manővereznek a gondolások a szűk csatornákban. Csodáljuk meg a bájosan lepusztult házak homlokzatát, látogassunk el a halpiacra, hallgassuk a helyiek pergő nyelvű eszmecseréjét és a sirályok rikoltozását, és igyunk egy méregerős eszpresszót az egyik kicsi kávézóban. A legjobban így jár át minket az olasz ’dolce far niente’- azaz az édes semmittevés érzése.

velence-bea-lbf6.jpg

velence-bea-lbf7.jpg

  • Üljünk hajóra!

Ha elfáradtunk a gyaloglásban, váltsunk jegyet a vaporettóra, a helyi menetrendszerű hajójáratokra, amivel bejárható az egész város, sőt, még a Velencén kívüli szigetekre is elvisz. Üljünk fel az 1-es vonalra és hajózzunk végig a Canal Grandén, és a hajó orrában ülve gyakorlatilag páholyból gyönyörködhetünk az elénk táruló reneszánsz, barokk és gótikus építészeti remekművekben.

velence-bea-lbf1.jpg

velence-bea-lbf9.jpg

  • Legyünk turisták!

Fedezzük fel a Szent Márk teret és a kupolás, ötszáz oszloppal díszített Székesegyházat. Járjuk be a Dózse palota lenyűgöző pompájú termeit, majd kövessük a rabok útját a Sóhajok hídján át a börtönig.  Másszunk fel a 100 méter magas Harangtoronyba és gyönyörködjünk a kilátásban. Csodáljuk meg a több mint egymillió facölöpre épült barokk templomot, a monumentális Santa Maria della salute-t. Menjünk fel az üzletekkel szegélyezett, márványboltozatú Rialto hídra és barangoljunk a környező piacokon. Ne hagyjuk ki az Akadémiai Képtárat, és gyönyörködjünk Carpaccio és Tintoretto remekműveiben.  És ha egy kis extrára vágyunk, fedezzük fel a környező szigeteket: látogassunk el Muranoba és nézzünk meg egy üvegkészítő mestert munka közben, vagy csatangoljunk Burano vibrálóan színes házai között.

Egy biztos, ezek a látnivalók rabul ejtik a szívünket, és csak megerősítenek abban, hogy Velencébe mihamarabb vissza kell térni!

velence-bea-lbf5.jpg

velence-bea-lbf3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr1712152059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása