MIÉRT VISELÜNK LEOPÁRDMINTÁT? – HÁT EZÉRT

56562123.jpg

Te tudod, hogy miért hordanak a lányok leopárdmintás dolgokat? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy megtudd.

A leopárdminta rengeteg stílusban megtalálható, legyen az pinup, alternatív, punk, üzletasszonyos, vagy vadul nőies. Szinte minden nőnek van olyan darabja, amin ez a minta megtalálható. Eredetileg afrikai törzs vezetők hordtak állatbőröket, hogy megmutassák erejüket. Úgy tartották, hogy egy ilyen nagy és erős állat bőrének a viselése miatt, az a személy aki hordja őket megkapja azt az erőt ami az állatban uralkodott egykor. Mostanra azonban ezt a jelentését teljesen elvesztette.

Az 1940-es években a Pinup lányok hozták be divatba a leopárdmintát. Volt harisnya, nadrág, póló, cipő, de még fürdőruha is. A pin-upoknál a leopárdminta inkább arra szolgált, hogy megmutassák magukat mennyire szexik anélkül, hogy levetkőznének. Erre a legjobb példa Bettie Page „Jungle Bettie” fotósorozata. Talán még most is mondhatjuk, hogy a pin-up lányok mutatnak a legszexibben a leopárdmintás rucikban.

A punk stílus képviselői azért hordanak leopárdmintás ruhákat, hogy megbotránkoztassák az embereket. Néhány punk stílust követő ember szerint azért hordanak állatmintás dolgokat, hogy megmutassák; ők is azok. Azonban nem mindennapi módon hordják az ilyen darabokat. Számtalanszor láthattuk már, hogy egy farmerdzsekin nonfiguratívan van felvarrva egy leopárdmintás anyag, vagy egy kiszakadt farmer ilyen mintájú anyaggal van megstoppolva.

Manapság azonban már nem csak ruhákon használják az alternatív emberek, hanem hajba belefestve, körömre festve, tetoválásként. Egyszóval imádjuk a leopárd mintát.

Az alternatív stílusoktól eltekintve, szerintem bármilyen stílusú ember fel tudja az ilyen darabokat venni, csak tudni kell, hogy hogyan hordjuk. Könnyen átzökkenhet az ízléstelenség határán, ha nem tudjuk hordani a leopárdmintát.

Ha röviden kellene válaszolnom a címben feltett kérdésre, akkor ez lenne: mert vagány és mert sok stílusba bele lehet vonni.

Az én idei kedvenc leopárdmintás darabom nem más, mint egy Paul's Boutique márkájú táska.

522077_866549543365359_8522515457579478688_n.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr396972331

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása