9 TIPP, HOGY A NYARALÁS ZÖKKENŐMENTES LEGYEN
LISTA KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

joleadkep.bmp

A nyaralást minden évben várjuk, hiszen  az egész évi monotonitást felválthatja az önfeledt szórakozás, pihenés. De sajnos ez az idilli nyaralás nem feltétlen jön létre a szállás lefoglalásával vagy egy jegy megvásárlásával. Hiszen mindenki tud legalább egy, olyan nyaralást említeni, ami rosszul végződött vagy legalábbis voltak benne kínos pillanatok. Ezért úgy gondoltuk, hogy listát készítünk arról, hogy mire kell a nyaralás megszervezésénél odafigyelnünk, hogy a nyaralás alatt már ne kelljen idegeskednünk.

Még a listáról is készíts listát

Számtalanszor estem abba a hibába, hogy nem készítettem listát. És miért?! Azt gondoltam, hogy a fejemben, már olyan jól összeszedtem mindent, hogy fölösleges lenne külön leírni. Természetesen miután minden évben otthon felejtettem valami lényegeset, meguntam, és az óta listát készítek azokról a dolgokról, amiket magammal akarok vinni és arról is, amit a nyaralás előtt meg kell szerveznem. Ennél a pontnál úgy gondoltam, hogy megosztom veletek az én listámat. Ezen a listán ,olyan használati tárgyak szerepelnek ,amiket szeretek nyaralás alkalmával magamnál tudni.

utazolista.bmp

Gyógyszerek

Lényeges ezzel kezdenünk a pakolást, hiszen amíg egy sampont vagy papucsot meg tudunk venni külföldön is, vényre kapható gyógyszert nem igazán. Főleg, ha olyan gyógyszerekről van szó, mint az allergia elleni gyógyszer, fogamzásgátló tabletta, vagy bármilyen gyógyszer, amit orvosi javaslatra szedünk. És persze a gyógyászati segédeszközökről se feledkezzünk meg , mint kontaktlencse ápolószer vagy olvasó szemüveg.

bor9nd.jpg

Iratok

Időben gondoskodjunk az iratainkról és készítsünk róluk fénymásolatot. Képzeljük el a szituációt, hogy a Balatonon nyaralunk, és orvosi ellátásra lenne szükségünk, de iratainkat elhagytuk. Ilyenkor jól jön a fénymásolat, amit persze ne tartsunk egy helyen az eredetivel. Nem biztos ,hogy elfogadják, de támpontnak  jó lehet. Ha idegen országba megyünk, járjunk utána, hogy elegendő-e a személyi vagy esetleg útlevélre is szükségünk van. Az iratok lejáratát is időben ellenőrizzük, hiszen megújításuk nem egy napot vesz igénybe. Ne feledkezzünk meg az utazáshoz szükséges jegyek bekészítéséről és az esetleges autópálya matricáról sem.

leadkep.jpg

Fizetőeszköz

Ne felejtsük el megnézni, hogy mi az elfogadott pénznem ott, ahová megyünk. Általában az euró, de nyilván nem mindenhol. Érdemes jól körbenéznünk, hogy hol mennyiért váltanak, mert az a pár forint is sokat számít pénzváltásnál.

Szervezzük meg a programokat

Nyaralás előtt érdemes egymással megbeszélni, hogy milyen programokat szeretnénk csinálni és milyen látni valókat akarunk megnézni. Az internet segítségével megnézhetjük a nyitvatartási időket, valamint a jegyárakat. Felkutathatjuk, hogy milyen koncertek lesznek a közelünkben, amíg nyaralunk. Ennél a pontnál se hagyatkozzunk a „ Fejemben már jól összeszedtem „elvre hanem írjuk bele naptárunkba és próbáljunk nagyjából mindegyikhez idő intervallumot adni .

terkep.jpg

Nélkülözhetetlen elektronika

Pihenésünk alatt nem igazán szeretjük a telefonunkat fényképezésen kívül másra használni. Ilyenkor csak a legfontosabb telefonokat intézzük. De azért jó, ha egy hosszabb út alatt telefonunk nem merül le. Így érdemes beszereznünk vagy akár kölcsön kérnünk valakitől hordozható töltőt. Főleg akkor hasznos, ha az útidő több mint fél nap. A normál telefontöltőről és a fényképezőgépről se feledkezzünk meg.

telefon.jpg

Gondoskodjunk kedvenceinkről

Vannak, akik közeli helyekre, nyaraláskor magukkal viszik állataikat, de külföldre már annál kevesebben. Így időben szervezzük le, hogy kihez tudjuk vinni kisállatainkat, illetve gondoljuk át, hogy ki az, akit meg tudunk kérni, hogy eljárjon hozzánk és gondoskodjon róluk. De ezt is időben fixáljuk le.

petike.jpg

Kulturális különbségek

„Ahány ország annyi szokás” szokták mondani és ez így van. Minél messzebb megyünk nyaralni otthonunktól, országunktól, annál inkább érezzük, hogy más „szabályok” vannak érvényben. Ezért fontos utána olvasni az ország történelmének és kultúrájának. Mert ha nem figyelünk ezekre, igen hamar megsérthetünk akaratlanul is másokat és kínos szituációban találhatjuk magunkat.

Túrafelszerelés

Akármennyire parton heverésző típusnak valljuk magunkat, érdemes azért betenni egy hátizsákot és egy kényelmes sportcipőt is, hiszen sohasem lehet tudni, hogy mire nyílik lehetőségünk.

Strandpapucsba gázolni egy nemzeti parkban például tapasztalatból tudom, hogy nem a legkényelmesebb dolog.

tura.jpg

Reméljük sikerült hasznos listát készítenünk ,de ne feledjük, hogy még a legprecízebbnek tűnő listáról is hiányozhatnak dolgok.

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr1008658382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása