7 TIPP AZ ÉDESSÉG IRÁNTI VÁGY CSÖKKENTÉSÉRE
A NASSOLÁS IRÁNTI SÓVÁRGÁS TERMÉSZETES KIELÉGÍTÉSE

kokusz-nassolas-lead.jpgAz édesség iránti vágy ellen rengetegen küzdenek, ami sok esetben sajnos kontrolálhatatlan csokoládé és sütemény falásban végződik. Ennek egyik oka, a naponta fogyasztott magas cukortartalmú ételek és italok, melyek egészségügyi problémákat okozhatnak, mint a magas vércukorszint, elhízás és az agyra gyakorolt hatásai miatt, szorongás, hiperaktivitás, figyelemzavar.

A napi cukorbevitel csökkentésének előnyei

Muszáj megjegyeznünk, hogy itt sok esetben adagolási problémáról van szó. Természetesen a gyümölcsökben található természetes cukor nem okozza a fent említett problémákat.
Már azzal sokat segítünk szervezetünknek, ha a kávénkba három kanál cukor helyett, egyet kezdünk el adagolni fokozatosan. A kevesebb cukorbevitel hatására az ízlelőbimbóink is átalakuláson mennek keresztül, tehát az ételek, amelyeket eddig ízetlennek éreztünk, egyszer csak édesnek és finomnak tűnhetnek.
Hiszen ahogy csökkentjük a cukorbevitelt, a vércukorszintünk stabillá válik, a fáradékonyság, a hangulatingadozások, és a nassolás iránti vágy is elmúlik lassan.

Az egészségtelen, hizlaló ételek fogyasztását kiválthatod az alábbi 7 élelmiszerrel, melyek természetesen édes ízűek, és nagyon egészségesek!

1. Kókusz

A kókusz magas energiaforrás, tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Könnyen emészthető, ráadásul ahelyett, hogy zsírrá raktározódna, energiává alakul. Nem véletlenül nevezik a trópusi szigetlakók a kókuszt az életfájának. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy egy tál bogyós gyümölcsre szórva.

2. Gyógynövényteák

Sok gyógynövénytea már önmagában is édes ízű, ami jelentősen csökkenti az édességvágyat. Próbáljuk ki a gyömbér, vanília, borsmenta, levendula, kamilla, hibiszkusz, fahéj teát, valamint a zöld, fekete és a bogyós gyümölcsös teák is rengeteget segítenek.

3. Fűszerek

Az olyan fűszerek mint a szerecsendió, szegfűszeg, koriander, fahéj anélkül is édességérzést keltenek, hogy plusz cukrot adagolnánk az ételünkbe. A fahéjat számos módon tudjuk használni a mindennapokban, például hozzáadhatjuk müzlihez, zabkásához, joghurthoz vagy szórhatunk belőle a kávénkra.

4. Csokoládé

Igen, csokoládé! A szuperédes táblacsokoládénkat váltsuk át kevés cukrot tartalmazó, sötét, keserű csokoládéra.A sötét csokoládé gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban, vasban, magnéziumban, amennyiben a 70-85%-os fajtát választjuk. Ez bizony tényleg keserű és tömény,tehát bőven elég belőle egy-két kocka.

chocolate.jpg

5. Gyümölcsök

Tudjuk, hogy sok fruktózt (cukrot) tartalmaz, de azt is, hogy tele van rosttal, vitaminnal, ásványi anyaggal. Törekedjünk a változatosságra, együnk minél több féle gyümölcsöt. Természetesen ha egy banán és egy csoki szelet közül választanánk, egyértelmű a döntésünk.

6. Édes zöldségek

Az alábbi zöldségek mértékletes fogyasztása sokat segíthet az édességre éhezőknek! Cukorborsó, kukorica, piros paprika, koktélparadicsom, sütőtök, sárgarépa, cékla, édesburgonya.

7. Dió, mogyorófélék

Magas a tápértékük, laktatók, gazdagok fehérjében és vitaminokban, antioxidánsokban. Együnk egy maréknyi mogyorófélét naponta, mint mandula, dió, pisztácia, földi mogyoró. Ez garantáltan hozzájárul az egészségünkhöz!

nassolas-iranti-sovargas-kielegitese-lbf.jpg

Ezeket a recepteket mindenképpen próbáljuk ki:

Házi csokoládékrém:

-1 teáskanál sötét kakaóport keverjünk össze 2 evőkanál dióvajjal, és már kész is az extra egészséges csokikrémünk!

Csokoládéturmix:

-2 dl kókusztejet turmixoljunk össze 1 banánnal, 1 evőkanál mandulavajjal és 1-2 teáskanál sötét kakaóporral.

Nyári, hűsítő málnás-kókuszos ital:

- Turmixolj össze 200ml kókuszvízben egy maréknyi spenótlevelet és málnát, majd a végén ízesítsd citrommal, mentával és jégkockákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr138779796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása