HOVÁ MENJÜNK UTÓSZEZONBAN?

olaszorszag-utazas-lbf-lead1.jpgKimaradt idén a nyaralás? Fáradtan vonszolod be magadat a munkahelyedre? Már csak a fürdőruhád halvány csíkja a bőrödön emlékeztet a napsütésre? Ennek nem kell így lennie! Összegyűjtöttünk neked három helyet, ahol októberben is ragyogóan süt a nap, meleg a tenger és csodálatos élményeket tudsz gyűjteni. Hajrá, töltsd fel a lemerült akkumulátoraidat!

A csodálatos Malaga, Spanyolország

 

  •  Miért?

Malaga csodaszép kikötőváros Andalúziában, ahol októberben is napi 7 órát süt a nap! A strandolás mellett érdekes látnivalókat és múzeumokat találsz, és megmártózhatsz a pezsgő éjszakai életben.

  •  Mit csinálj?

Tankolj fel napsütésből! Szerezz be irigylésre méltó barnaságot az 1200 m hosszú La Malagueta strandon, vagy fedezd fel a víz alatti világot a Playa El Paso-n, a búvárok kedvelt helyén. Csodáld meg a mór erődöt, Alcazabát, barangolj a kertjeiben és gyönyörködj a tengerre néző pazar kilátásban. Fedezd fel Picasso szülőházát és a bikaviadalok helyszínét. Ha leszáll az est, nézz meg egy tradicionális flamencoestet, majd egy tapasbárban sangriázva érezd a város lüktetését a Plaza de la Merceden. Ha pedig shoppingolni támadna kedved, merülj el a Calle Larioso butikjainak kínálatában.

  • Hogyan?

A Ryanair és a Wizzair indít közvetlen repülőjáratokat Budapestről Malagába. Kis szerencsével szuperolcsó jegyeket is ki lehet fogni!
el_palo_malaga.jpgPlaya el Paso

alcazaba.jpgAlcazaba erőd

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

A lenyűgöző Tunézia

 

  • Miért?

Fedezd fel az egzotikus arab világot, érezd a sivatag perzselő forróságát  és mártózz meg a Földközi tenger hullámaiban!

  • Mit csinálj?

Barangolj Hammamet szűk sikátoraiban, és alkudozz kézműves ékszerekre a medinában. Tevegelj a homokdűnék között és térj be a hűsítő oázisba. Fedezd fel Matmata barlanglakásait, ami a Star Wars filmek díszletéül is szolgált, és ismerkedj meg az ott élő berberekkel. Járd körbe Karthágó római kori romjait és csodáld meg Sidi Bou Said kék házairól híres művészfaluját. Kóstold meg a kuszkuszt és kortyolj hozzá mentateát, és élvezd, ahogy az arab férfiak szemérmetlenül bókolnak neked!

  •  Hogyan?

Szervezett út keretében, pl.: a Kartago Tours vagy Budavár Tours által

sidi_bou_said.jpgSidi Bou Said

hammamet_door.JPG

Hammamet Medina

A páratlan Amalfi-part, Olaszország

 

  •  Miért?

Ha szeretnéd turisták hordái nélkül felfedezni Dél-Olaszország eme gyöngyszemét, akkor október a legmegfelelőbb arra, hogy bebarangold az Amalfi-partot! Az Unesco Világörökség részét képező partszakasz lélegzetelállító panorámát, hegyoldalba épült festői kisvárosokat és utánozhatatlanul romantikus atmoszférát kínál.

  • Mit csinálj?

Úton Amalfi felé kapaszkodj a hajtűkanyarokban, de ha lenézel, a szakadékok alatt elterülő, aranyszínűen szikrázó tenger látványa lesz a jutalmad. Fedezd fel Sorrento citromligeteit és kóstold meg az eredeti limoncellot. Hajózz el Caprira, és lásd a saját szemeddel a kék legkékebb árnyalatát, amiről a Pantone-skálán külön színt is neveztek el. Semmiképp se hagyd ki a varázslatos Positano képeslapra illő panorámáját! Légy bátor, és mászd meg a még ma is működő Vezúvot, miközben a lábaid előtt hever az egész Nápolyi-öböl.

  • Hogyan?

A Wizzair heti háromszor indít repülőjáratot Nápolyba. A nápolyi reptérről egy órás buszút és már Sorrentoban is vagy.

positano.jpgPositano
capri.jpgCapri

 

Lead: http://handluggageonly.co.uk/

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr1911764317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása