Trendi Instagramkávézók Koreában

korea-kavezo-lbf.jpgNem a legkifizetődőbb hobbi, de nagyon szeretek kávézókba járni. És bár itthon inkább a nyugisabb, egyszerűbb, de azért hangulatos helyeket preferálom, amikor utazok, mindig a különlegesebb és trendibb “egyszer muszáj elmenni és befotózni” helyeket keresem. Nem volt ez máshogy a cuki és tematikus kávézók fővárosában, Szöulban sem – ezt most csak én neveztem el így, ne hivatkozzatok rám. Nem is emlékszek, összesen hány ilyen kávézót látogattunk meg májusban, de csak ebben a videóban egymás után rögtön hármat is, a bejegyzésben pedig hatot szeretnék nektek bemutatni.

iratkozz_youtube.png

Dél-Korea virágzó kávé kultúrája szinte azonnal magávalragadt. Tele van a város a kis családi kávézóktól kezdve, a láncokon át az egyedi, trendi, desszert- és tematikus kávézókig mindennel. Nem tudsz úgy 10 métert sétálni, hogy ne érints egyet ezek közül. Ha kis kutatásaim nem csalnak, több mint 17.000 kávézó van és évente közel 4,8 milliárd csésze frissen pörkölt kávét fogyasztanak csak a fővárosban.

A rengeteg kávézó között mindenhol találni valami egyéb tennivalót és látnivalót, úgyhogy café-hopping közben sok kis kalandot be lehet iktatni a túrába. Arról nem is beszélve, hogy sok bolt és üzlet is saját kávézóval rendelkezik, így egy kis nézelődés is beleférhet közben. A kedvencem pedig az, hogy a nyugaton megszokottól eltérően, Koreában a legtöbb kávézó nagyon későn zár, így szinte bármikor látogathatók és még az éjszakai életben is meghatározó szerepük van.

Akit pedig érdekel, hogy hogyan alakult ki Dél-Koreában az aktuális kávékultúra, a teázók és politikusok világából hogyan születtek ezek a trendi fiatalos, Instagram-worthy helyek, azoknak sok szeretettel ajánlom a „Korean Coffee Culture” Google keresést, mert amúgy zseni a történet, ha valakit igazán érdekel a kávé-business.

És, ha már az Instagram-worthy-nél tartunk, akkor alább összeszedtem pár olyan helyet, amit mi is meglátogattunk Szöulban. És bár ez egy elég szűkített lista, ne feledd, ha ne adj isten arról álmodozol évek óta, hogy mosómedvékkel esetleg bárányokkal kávézol, Szöulban ennek sincs semmi akadálya…

Greem 2D Café

Ez a „cartoon café” még 2017-ben robbantotta fel az internetet, azóta többször bővülésre és költözésre kényszerült a nagy népszerűségnek köszönhetően és még a Forbes is beszámolt róla. Az egyedi design koncepciót a tulajdonos, Lee Eun Jin álmodta meg és esélytelen, hogy innen bárki fotó nélkül távozzon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

B E T T I N A - 베티나 (@bettinamiski) által megosztott bejegyzés,

 

Oneinamillion Café

Ez a hely Itaewonban a koreai millennialok nagy kedvence – vélhetően az esztétikus enteriőr, a trendi színek és a cuki felszolgálók miatt. A tér minden pontja kiált egy #ootd fotóért. Én egyébként még a bejáratig se jutottam el, már muszáj volt pár kép erejéig pózba vágnom magam…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

B E T T I N A - 베티나 (@bettinamiski) által megosztott bejegyzés,

 

Stylenanda Pink Pool Café

Első és fontos infó erről a helyről, hogy egyébként egy több emeletes ruházati és sminkes üzletről beszélünk. Aminek nem mellesleg mind két lokációján található egy-egy elég menő és fotógén kávézó. Jártunk Myeongdongban is, de ma inkább Hongdae-t emelném ki, mert bár a másik is űber cuki és fotógén, itt mégis csak van a kávézó közepén egy medence… #instagramgoals

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

B E T T I N A - 베티나 (@bettinamiski) által megosztott bejegyzés,

 

Zapangi (자판기)

Ha valaki esetleg beszél koreaiul, akkor már a hely neve is árulkodó – a zapangi annyit tesz magyarul, hogy automata. Ebbe a kávézóba ugyanis egy édesség automatán keresztül juthatsz be. De itt nem áll meg a cukiskodás és a fotólehetőségek sora. A dekor mellet ugyanis maga az étel-ital kínálat is meglehetősen Instára szabott. A látogatásunkat EBBEN a videóban láthatjátok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

B E T T I N A - 베티나 (@bettinamiski) által megosztott bejegyzés,

 

Poop Cafe (또옹카페)

Kezeket fel, aki ivott már vécéből! Ahogy EBBEN a videónkban is láthatjátok, ezen a helyen valóban a cuki kakiké a főszerep. A padlón squat toiletekből kialakított kis kertek, a falakon kaki post-it-ok, mindenhol máshol plüss kakik… A meleg italok és bizonyos ételek pedig konkrétan egy vécékagylóban vannak felszolgálva. Zseni!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

B E T T I N A - 베티나 (@bettinamiski) által megosztott bejegyzés,

 

Green Mile Coffee

Bár a Green Mile Coffee enteriőrje mellett se érdemes szó nélkül elmenni, ami igazán idevonzza az Insta-vendégeket, az a rooftop – Szöul nem túl titkos fotópontja (amit egyébként este 6-kor lezárnak, hogy a szomszédokat ne zavarják a látogatók, respect). A kávézó zseniális helyen található és Bukchon tradícionális épületei veszik körül, ami Insta-lányoknak kihagyhatatlan hátteret nyújt. ITT az én pózolásomat is végignézhetitek…

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

B E T T I N A - 베티나 (@bettinamiski) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr4715006458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása