A növények az otthonod legnagyobb ékességei - Ne feledd!

novenyek_lbf_lead.jpgA mi home design útmutatónkban a dísznövények tartása otthonunkban nem ajánlott, hanem kötelező! Varázslatossá tehetik lakásunkat és nem csak dekor szempontjából. Bejegyzésünkben eláruljuk, hogy miért, és milyen növényeket érdemes tartanod otthon.

Meseszép dekoráció, a szobák ékei

Mi most nem a virágot hozó növényekről beszélünk, hanem általában a mindig zöld levelű csodákról. A természet színei tökéletesen otthonossá tudják varázsolni szobáinkat, nappalinkat, és ez így van jól. Ha szeretnéd a legszebb designt alkalmazni, akkor ne felejtkezz el a szobanövényekről, különben mit sem ér az egész.. Az Anyósnyelv (sansevieria trifasciata) növénynek például rendkívül kicsik az igényei. Napos helyen, félárnyékban, és árnyékban is jól érzi magát. Egyedül arra vigyázz, hogy ne öntözd túl, ugyanis szűkös vizellátáshoz idomult. Öntözésre körülbelül havonta szorul.

anyosnyelv_home.jpg

Szobrok helyett mi növényeket választanánk

Na jó, azért a szobrokat sem mellőznénk, de azért a növényekből mindig egyel több lenne. Például ki ne akarna egy ilyen fonott törzsű vadkakófát? Ezeket a fákat nemcsak otthonodat, hanem irodádat is nagyszerűen díszíthetik, szóval mindenképpen szólj a főnöknek, hogy szerezzen be legalább egyet belőle! Szerintünk rendkívül jól mutat, és kellemes hangulatot varázsol.

vadkakao_dekor.jpg

Tökéletes környezet mindig

Ugye arról nem is kell beszélnünk, hogy a növények tisztítják is a levegőt, emellett sokkal természetesebb környezetet varázsolnak. Na nem azt mondjuk, hogy akkor most a nappalid legyen egy gigantikus botanikus kert (bár simán lehetne), hanem azt, hogy legyen legalább 3 darab növényed, melyeket ápolsz és szeretsz. Ha nem akarsz hatalmas "zöldségeket", akkor válassz kisebb kaktuszokat, vagy majomfákat. Kissé minimál stílust eredményeznek, de ha csak erre van kapacitásod, akkor felejtsd el a hatalmas cikász pálmákat, hiszen például azoknak folyamatos figyelem kell. Pakold tele az ablakpárkányod cuki kaktuszokkal, és máris barátságosabb lesz lakásod.

noveny_dekoracio_lbf.jpg

Ha a hatalmas növényeket szereted..

..akkor számodra tökéletes választás lehet a kentia pálma. Gyönyörű dekoráció lehet otthonunodban, de inkább csak akkor válaszd, ha van elegendő fény a szobában. Nem szereti a sok vizet, de azért nem szabad elfelejtkezni az öntözéséről. Szerintünk tökéletes helye lenne egy íróasztal, vagy egy szekrény/polc mellett.

kentia_dekor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr5912358465

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása