MÁJUSKOSÁR HAGYOMÁNYAI - MINDEN, AMIT TUDNI KELL RÓLA

majuskosar-lbf-lead.jpgBiztosan hallottál már a májuskosárról, és lehet, hogy már Te is kaptál ilyet. Na de tudod, hogy pontosan hogyan működik ez? Mi most megosztjuk Veled, hogy mit tudunk a május kosárról, és annak hagyományairól.

Májuskosár? Mégis mi van benne?

Virágok! Gyönyörű szép virágok. Na meg persze néha apróbb meglepik, kedvességek. A hagyományokhoz híván általában hortenziát szoktak a kosárba tenni, ami egy hatalmas fejű, gyönyörű virág. Persze ez nincs kőbe vésve, és szinte bármilyen virág megállja a helyét egy ilyen kosárkában, de szerintünk a hortenzia az egyik legszebb és legjobb választás mind közül. 

A színeknek jelentésük van

Az első évben a fiúk májusfát állítanak a lányoknak, hiszen az első év még a megismerkedésről, az összeszokásról szól. Ilyenkor még nem beszélhetünk túlságosan komoly kapcsolatról. Azonban egy év után a fát felváltja a kosár. A leggyakoribb szín a rózsaszín és fehér, de ezen kívül létezik kék, és narancssárga is. A rózsaszín kosárkát 1 év után szokták adni a fiúk barátnőjüknek, tehát ez már egy amolyan "jelkép" a komolyabb kapcsolatra. A fehéret akkor szokták, amikor az adott évben össze fognak házasodni. A kéket barátoktól szokás kapni,a narancssárgát a lányok apukája ajándékozza.

hortenzia-majuskosar-lbf.jpg

A szokás szerint

Május 1-jén szokták adni, akárcsak a fát. Azt tudtad, hogy eredetileg a pasik édesanyja, vagy valamelyik női hozzátartozója szokta átadni a kosarat a lánynak? A "címzett" pedig cserébe ajándékot adott a hozónak. De manapság ez nem annyira számít, hiszen egy férfi is meglepheti kedvesét egy csodás virágkosárral, meglepit pedig nem kötelező adni neki (főleg, ha nem is számítunk az ajándékra). Állítólag régen, ha nem az anya adta át, az azt jelentette, hogy a lányt nem fogadta el, nem tekintette a család tagjának. Durva belegondolni, ha még ma is ez lenne, nem? Bár mi szeretjük a hagyományokat, és nagyon örülünk neki, hogy például a május kosár is megmaradt, és néhány fiatal férfi még most is ragaszkodik ehhez.

 

Neked vannak még információi erről a szép szokásról? Akkor írd meg e-mail címünkre: info@littleblackfashion.hu.

 

Képek forrása: southernliving.com

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr1112469409

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása