MINDIG GONDOSKODJ A NYÁRI NAPVÉDELEMRŐL!

5721a078a5fd586b27ee2276cb8504d0.jpgVégre itt vagy nyár, már nagyon-nagyon vártunk téged! Hajrá, irány a Balaton, végre ringatózhatunk a habokban a flamingós úszóguminkkal és tömhetjük magunkba kilószám a fagyit. De hogy a szuper strandolós nap vége ne csúnya leégés legyen, összegyűjtöttük nektek azokat a napvédő termékeket, amik nekünk a legjobban beváltak.

Arcra

Sosem tudjuk eléggé hangsúlyozni a fényvédős arckrémek használatát, nem csak nyáron. Ne felejtsétek el, a nap nem csak a strandon süt, hanem egy romantikus sétán, családi grillezésen, az erdőben kirándulva, de még a buszmegállóban állva is csúnyán le lehet égni. Szóval krémezésre fel! Olyan terméket használjatok, ami kifejezetten arcra való, mert a testre használatosak sokkal zsírosabbak, ami az arc érzékeny bőrének nem tesz jót. Mindenképpen magas faktorszámú (minimum 30, de inkább 50) terméket használjatok, mert az arcon fényvédelem nélkül rövid idő alatt nagy, barna pigmentfoltok jelenhetnek meg, amik sajnos nem múlnak el. A magas faktorszámú fényvédős termékek felkenve nagyon fényesek, ezért érdemes olyat választani, ami mattító hatású. Hosszas kísérletezés után nekünk ez a csodaszer vált be: Bioderma Photoderm MAX Aquafluide SPF50+/UVA24

napvedelem_arcra.jpg

Könnyű, szinte már vizes a textúrája, könnyen kenhető és gyorsan beszívódik. Ettől nem lesz olyan fényes az bőrünk, mintha szalonnával kentük volna be, és nem képez plusz réteget az arcon, viszont jól hidratál. Víz és izzadságálló, és hosszantartó védelmet biztosít.

Testre

Ha nem szeretnél vastag fehér naptejkabátot, vagy hogy lecsússz a gumimatracról, mert olyan olajos a bőröd, akkor érdemes beszerezni egy könnyű textúrájú, spray kiszerelésű naptejet. Nekünk nagyon jól bevált a Garnier Ambre Solaire UV Sport napozó sprayje. Ha van esetleg olyan férfitagja a családnak, aki a naptejezést úgy éli meg, mintha tüzes vassal közelítenél hozzá, akkor ez egy kiváló megoldás lehet, mert pikkpakk beszívódik és azonnali védelmet képez. A felvitele után szinte rögtön vízbe lehet menni, és a vízparti sportoknak is nagy barátja, mert könnyű a textúrája és izzadságálló.
napvedelem_testre.jpg

Ajkakra

Az erős napsugárzás hatására a szánk ugyanúgy le tud égni, mint bármelyik testrészünk, fáj, ég és hámlik (true story), úgyhogy itt se felejtkezzünk el a napvédelemről. Szerencsére már sok fényvédős ajakápolót lehet találni a drogériákban, de a strandra érdemes nem a klasszikus, kicsavarható stiftes kiszerelést vinni, mert az nagyon könnyen elolvad és szétfolyik. Inkább a tubusos variációt javasoljuk, mint például a Carmex Cherry ajakbalzsam, ami 15 SPF-es védelmet biztosít, és mentoltartalma miatt kellemesen hűsíti az ajkakat.

napvedelem_ajkak.png

 

Szalmakalap

Igen, ő a kakukktojás, mert nem a kenhető, vagy fújható fajta. De egy jól megválasztott kalap egy szempillantás alatt dögös stranddívává varázsol téged, és nem mellesleg védi az arcodat a káros sugaraktól, és a fejedet attól, hogy napszúrást kapj. Minél szélesebb a karimája, annál jobb, mert akkor nem csak az arcodnak, hanem a nyakadnak is árnyékot ad. Egy jótanács: figyelj arra, hogy lazább szövésű, lyukacsosabb kalapot válassz, ami könnyen átjár a levegő. Érdemes körülnézni a H&M-ben, ott szuper darabokat láttunk.napvedelem_szalmakalap_1.jpg

Napozás után

Ha netán nem hallgattatok volna ránk és mégis leégtetek volna, akkor gyors segítség kell. Igazi csodaszer a Vichy Ideal Soleil Napozás utáni testápoló tej, ami nyugtatja és gyorsan hidratálja a leégett bőrt. Segít, hogy a bőr újra feltöltődjön nedvességgel és nem fog tőle lehámlani a bőr, hanem szépen bebarnul. Érdemes pár percre mélyhűtőbe tenni felkenés előtt, a forró, égő bőröd hálás lesz a hűvös krémért.

napvedelem_vichy.jpg

Képek forrása: dermashop.hu, notino.hu, niopont.hu,  hm.com, vichy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2212618303

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása