Ilyenkor már biztosan mindenki elkészítette a karácsonyi menüt, hiszen hamarosan vendégek éhező hada érkezik. Az ebéd vagy vacsora után vannak, akik közös elfoglaltságokat keresnek (mint pl. társasjáték) de nagyszerű közös program lehet a mézeskalácsok megformázása és díszítése, és nem mellesleg desszertnek is tökéletes. Szeretnél egy szuper receptet? Akkor kattints!
Hozzávalók:
– 1 kg finomliszt
– 30 dkg porcukor
– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
– 3 teáskanál szódabikarbóna
– 30 dkg margarin vagy vaj
– 2,5 dl méz
– 3 tojás
Amennyiben szeretnéd, hogy egy kicsit sötétebb színe legyen a mézeskalácsoknak, akkor nyugodtan tehetsz bele valamennyi kakaóport is.
Elkészítés:
1. Összekevered a porcukrot, a lisztet, a fűszert és a szódabikarbónát.
2. Ezután hozzá kell adni a margarint, amit csak kicsit kell megolvasztani mikróban, majd jöhetnek a tojások és a méz.
3. Először keverd össze a tetején a hozzávalókat, majd alaposan gyúrd össze a tésztát. Ha összeállt, akkor oszd három egyenlő részre.
4. Az első adag tésztát lisztezett deszkán ki kell nyújtani kb. egy centi vastagra, majd formákat szaggatunk süteménykiszúróval.
5. Sütőpapírral bélelt tepsire kell a kiszaggatott figurákat tenni, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul és felül), pontosan tíz percig sütjük őket.
Ugye, milyen egyszerű? :)
A mi cuki mézeskalácsaink így sikerültek: