A REGGELI, MINT LEGFONTOSABB ÉTKEZÉS - EGÉSZSÉGES ÖTLETEK TŐLÜNK

egeszseges-reggeli-lbf-lead.jpgA reggeli az egyik legfontosabb étkezés mindennap, így nem ajánlatos kihagyni. Bár valóban, a munka miatt nagyon nehéz időt szakítani rá, de valahogyan próbáljuk meg beiktatni minden napunkba. Mutatjuk, hogy milyen egészséges ételeket készíthetsz magadnak gyorsan és egyszerűen!

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a reggeli étkezés! Hogy miért? A fogyókúrázók, diétázók gyakran hagynak ki étkezéseket, így a reggelit is, súlyveszteség reményében. Ám ezzel pont az ellenkezőjét érik el, hiszen ha nem reggelizünk bizonyítottan többet eszünk a nap folyamán, ez pedig hosszútávon hízáshoz vezet. A kihagyott étkezés fáradtságot, koncentráció és memóriazavart is okozhat. Napi feladataink elvégzéséhez elengedhetetlen a kellő energia, a szervezetünk ennek nagy részét a reggelinkből meríti! Tehát mindig egészséges, tápláló, rostban és fehérjében gazdag reggelit válasszunk, mely órákra jóllakottság érzetet biztosít és a bő folyadékbevitelről is gondoskodjunk! A cukros üdítőket, pékárukat, fánkokat lehetőleg kerüljük, hiszen ezek hirtelen megemelik vércukorszintünket, majd ugyanolyan gyorsan távoznak is, így rövid időn belül megint éhesek leszünk. Az egészséges is lehet nagyon finom! Ezekkel biztosan nem lőhetünk mellé:

ZABKÁSA:

30 g zabpelyhet keverjünk el 200 ml tejjel, szórjunk bele fahéjat, kókuszreszeléket. Tűz felett kevergetve 6-8 perc alatt besűrűsödik, hagyjuk kihűlni és már ehetjük is. Friss bogyós gyümölccsel, almával, banánnal tálaljuk. Chia magot vagy mazsolát is szórhatunk bele!

GYÜMÖLCSTURMIX:

A legjobb választás egy sietős reggelen! Friss gyümölcsöket turmixoljunk mandula vagy kókusztejjel.

ZABPEHELY:

Zabpehely natúr joghurttal vagy tejjel, gyümölcsökkel, mézzel. Szintén jó választás a sietős reggeleken!

OMLETT:

Szerintünk a legfinomabb sajttal, spenóttal, avokádóval és aszalt paradicsommal!

BANÁNPALACSINTA:

1 banánt 2 tojással összekeverünk, majd a legalacsonyabb lángon, alufóliával letakart serpenyőben sütjük. Eperrel és banánnal isteni!

ZABGOLYÓ:

Apró szemű zabpelyhet, 2 nagyobb megpucolt és lereszelt almával, fahéjjal, 5 evőkanál sötét kakaóporral összegyúrunk. Kicsit hagyjuk állni, hogy a zab megpuhuljon, majd golyókat formázunk belőlük, kókuszreszelékbe is forgathatjuk. Kiváló alternatíva a klasszikus kókuszgolyó kiváltására is!

TELJES KIÖRLÉSŰ KENYÉR:

Pirítósként vagy szendvicsként, tonhallal, fetasajttal és olívabogyóval.

ZÖLD SPÁRGA TÜKÖRTOJÁSSAL:

A spárgát megmossuk, a szárából levágjuk a végét, mert az fás szokott lenni, majd forrásban lévő vízben előfőzzük. Utána serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd melléütjük a tojást is, együtt sütjük őket. Tálaláskor egy kis majonézt nagyon jól passzol hozzá!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK FACEBOOK OLDALUNKON!

Nyerd meg Te a 3 Lina, a bőrbarát szappanai közül az egyiket!

lina-szappan-nyeremenyjatek-lbf.jpg

 

Leadkép: delish.com

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr4311826141

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása