TUDTAD, HOGY A ZSÍR FOGYASZTÁSA EGÉSZSÉGES?

a-zsir-a-baratunk-lead-lbf.jpgBiztosak vagyunk benne, hogy a zsírról neked is csak a rossz, egészségtelen ételek jutnak az eszedbe, pedig ennek még csak a fele sem igaz. Most eláruljuk, hogy mi is rejlik valójában a dolgok mögött!

Mi az igazság?

Évtizedeken át azt hallottuk, hogy a zsír kövérít így nem csoda, hogy sok embert elriaszt fogyasztása. Viszont új kutatások alapján kiderült, hogy a fő bűnös igazából a cukor és a finomított szénhidrátok. Hiszen ha drasztikusan lecsökkentjük étrendünkben a zsírfogyasztást, akkor nagyobb valószínűséggel nyúlunk cukros ételekhez, tehát megemelkedik az elhízás mértéke.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!


Milyen jótékony hatásai vannak a zsíroknak?

A húsból, vajból, tojásból, avokádóból, diófélékből származó feldolgozatlan zsírok létfontosságúak egészségünk szempontjából. Ha megemeljük étrendünkben a fehérje és zsírfogyasztást, kevésbé vagy szinte egyáltalán nem kívánjuk a cukros ételeket. A zsírok telítettségérzést adnak, csökkentik a sóvárgást. Lehetővé teszik az agy számára, hogy normálisan működjön, hiszen az agyunk leginkább zsírból és koleszterinből épül fel. Ezek alkotják a sejthártyák és egy sor hormon építőköveit. Fontos zsírban oldódó vitaminok átvivőanyaga, mint A-, D-, E- és K-vitamin. Megemelik a nagy LDL-koleszterin szintjét, ami csökkenti a szívbaj előfordulásának kockázatát.

easy-vegan-butter-5-copy.jpg


De akkor melyik zsírokat kerüljük el?

A kerülendő zsírok közé tartoznak a részlegesen hidrogénezett zsírok és a transzzsírok. Ezekről széles körben állítják, hogy a legártalmasabb zsírok közé tartoznak, és erős összefüggésben állnak a szívroham és az agyvérzés kialakulásának kockázatával. Élőállításuk növényi és magolajok melegítésével, illetve vegykezelésével történik. Margarinokban, gyors ételekben és feldolgozott élelmiszerekben fordul elő, mint kekszek, piték, torták, fagylaltok, sütemények.

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr468928206

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása