4 ROMANTIKUS FILM ŐSZI ESTÉKRE

popcorn-lbf-lead.jpgAz ősz és a borús idő beköszöntével vannak napok, amikor szeretnénk egyszerűen egyedül lenni egy meleg kényelmes helyen. Ilyenkor felvesszük a legpuhább  ruhánkat, elbújunk kedvenc kis zugunkban és beteszünk egy jó romantikus filmet. Ezekre a napokra most összeállítottunk neked kedvenceinkből egy válogatást.

Mielőtt megismertelek

Főszereplőnk a cserfes mindig mosolygó Louisa Clark, aki miután elveszíti munkáját, a munkaügyi központban felhívják a figyelmét egy jól fizető álláslehetőségre. A feladatköre pedig egy mozgásképtelen férfinak a mindennapjaiban való segítése. Csak hát nem indul felhőtlenül a viszonyuk, hiszen a mozgássérült Will Traynor  egykor fiatal energikus kalandvágyó volt, nem viseli túl jól az új kiszolgáltatott helyzetét. Ám miután Louisa megkedveli őt, mindent elkövet azért, hogy bebizonyítsa így is lehet boldogan élni.

A film egy 2012-ban megjelent könyv alapján készült. Ha egy rossz nap után valami igazán szívmelengetőre vágyunk kapóra jöhet ez a film. Louisa Clark színes egyénisége és kezdeti esetlensége szemben Will modoros viselkedésével rögtön mosolyt csal az arcunkra.

 

Az utolsó 5 év

A film, az azonos című musical alapján készült. Egy házasság utolsó 5 évét mutatja be  férfi és női szemszögből, mindezt az általuk elénekelt dalokon keresztül. Azzal a különbséggel, hogy amíg Cathy a végétől „meséli” el a történetet, addig Jamie a házasságuk elejétől.  De dalaik valahol félúton találkoznak...

Ha tetszett az 500 nap nyár, szerintem ez is fog, mivel idővezetésében hasonlóan érdekes. Egy szakításnál az mondják mindig érdemes mindkét felet meg hallgatnunk.. Nos, itt lehetőségünk nyílik rá.

 

Kizárólag 5-től 7-ig

Brian fiatal újságíró, aki egyelőre még nem ért el az átütő sikert, megismerkedik a fiatal francia feleséggel Ariell-lel, aki nyílt kapcsolatban él férjével. Hamar egymásra hangolódnak .Találkáikat öttől hétig kell intézniük, hiszen  Ariell így állapodott meg férjével. Kettejük kapcsolatából rövidesen egy bohém szenvedélyes szerelem bontakozik ki, olyan, amiről mindenki csak áhítozhat életében. Viszont Brian kezdi nem beérni a szűkre szabott találkákkal és egyre többet és többet akar.

Ha a klasszikus értelemben vett romantikus filmekhez vagy szokva, elsőre nem biztos, hogy elnyeri a tetszésed, de mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt. Olyan fontos kérdéseket feszeget a film, mint a családi kötelék, hűség, igaz szerelem. De talán a legfőbb kérdése a filmnek az, hogy hány igaz szerelmet élhetünk át életünk során. 

 

Büszkeség és Balítélet meg a zombik

A klasszikus Jane Austen könyvet most egy teljesen új feldolgozásban zombikkal megspékelve ismerhetjük meg. Az alapsztori változatlan leszámítva, hogy Mr. Darcy nem csak jelleme, vagyona miatt számít jó partynak, hanem kardforgató zombiölőként is megállja a helyét. Arról nem is beszélve, hogy a Bennet-lányok sem restek, ha egy élőhalottal kell felvenni a harcot.

Egyszerűen rajongok az eredeti filmért illetve a BBC-s sorozatért és nem hittem, hogy valaha is tetszeni fog más feldolgozás a könyvből. Ezért kétkedve álltam a filmhez, első hallásra egy rossz paródiának hittem. Viszont az egyik este, híján a filmötleteknek, megnéztem az előzetesét és úgy gondoltam, hogy akár tetszhet is. Abszolút pozitív meglepetés volt, hogy zombik ide vagy oda, de ugyanúgy tudtam Mr. Darcy és Lizzy szerelméért izgulni, mintha nem ismertem volna a korábbi feldolgozásokat. 

 

Leadkép forrása: tumblr.com

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr2211965535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása