TITKOS FEGYVEREK A KIEGYENSÚLYOZOTT ÉLETMÓDHOZ

fankok-lead-lbf.jpgVolt már hasonló élményed ahhoz, hogy belefogtál egy új, egészséges étrend követésébe, és annyira lelkes voltál, hogy ultraegészséges, csak zöldségekből álló salátákat készítettél, igaz? Pedig ez a legnagyobb hiba! Olvasd el, hogy miért!

Először is: Ha kiiktatjuk a cukros ételeket az étrendünkből, de nem helyettesítjük egyéb kielégítő ételekkel, beindul a szervezetünk vészjelzése, és valamilyen gyors energiaforrást fogunk keresni. A cukorbevitel csökkentésének sikeres titka abban rejlik, hogy ne engedjük a szervezetünknek azt érezni, hogy valamit megvontak tőle.

Fogyasszunk sok fehérjét és egészséges zsírokat!

A cukros és feldolgozott szénhidrátokat tartalmazó ételek fogyasztása olyan, mintha száraz ágakat tennénk a tűzre. Gyorsan fellobbannak, de nem égnek sokáig, vagyis hamar újra megéhezünk. A zsírok és fehérjék azonban farönkként viselkednek, tovább tart még begyulladnak, de órákig égnek. Némi fehérje és zsír hozzáadásával egyből átalakíthatod vérszegény salátádat egy laktató, ízletes élménnyé! Ha ehhez a trükkhöz folyamodunk, gyorsan csökkenhet sóvárgásunk.

Egészséges zsírok: avokádó, vaj, hús, olajos hal, kókusz, kókuszolaj, kenderolaj, olajbogyó, olívaolaj, dióolajok
Egészséges fehérjék: tojás, mogyorófélék, sajt, natúr görögjoghurt, vörös hús, szárnyasok, tenger gyümölcsei

Aludjunk eleget!

Az alváshiány olyan, mint a másnaposság: megemeli a kortizol szintet, ami sóvárgást idéz elő a cukros ételek iránt. Egyetlen jól átaludt éjszaka visszaállíthatja az agyat optimális működésébe. A legpihentetőbb alvás éjjel 11 és hajnali 1 óra között zajlik, ezért a legjobb, ha mielőbb lefekszünk aludni!

Mozogjunk sokat!

A testmozgás stabilizálja a vércukorszintet, ez pedig bizonyítottan csökkenti a vágyakozást! Már 15 perc a futógépen is rengeteget segíthet! Belső stressz csökkentőként is működik, és megváltoztatja azt, hogy hogyan reagálunk a cukros ételek gondolatára. Ahogy csökkentjük a cukorbevitelt, úgy nő az energiaszintünk és nagyobb késztetést érzünk a sportoláshoz is.

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr248852054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása