HALLOWEENI DEKORÁCIÓK OLCSÓN, MÉGIS STÍLUSOSAN!

halloween-dekoracio-lbf-lead.jpgVégre közeledik egy ünnep amikor a dekorációk kedvelői izzíthatják a legjobb ötleteket, hiszen nyakunkon a halloween! Mi az egyszerű, olcsó, mégis látványos díszeket kedveljük, amelyeket akárki elkészíthet, és nem igényelnek drága alapanyagokat vagy komplikált eszközök használatát. Mutatjuk az ötleteket!

Bár világos, hogy a Halloweent nem szokás ünnepelni hazánkban, ettől függetlenül egyre többen teszik meg, így ilyenkor az internet és a boltok hemzsegnek a kreatívabbnál kreatívabb dekorációktól. Kezdjük az alapoknál: alapvetően a Halloweenről legtöbbünknek a narancssárga, illetve a fekete ugrik be, de nyilván ettől jóval több színből lehet dekorálnunk, pl. lila. De azért jó, ha előre megtervezzük, hogy milyen árnyalatokat fogunk használni lakásunkban.

Irány az IKEA!

Az első ötletünk az IKEA-ban is kapható mandarin illatú narancssárga teamécsesek. Ha nem mécsesbe szánjuk őket akár feketére is festhetjük az oldalaikat és ugyan ezzel még nem dőlhetünk hátra, de igen egyszerű, és látványos hatást érhetünk el vele.

Kisebb dekorációs boltok

Ha azt halljuk Halloween a színek mellett macska, boszorkány, denevér, seprű és társainak a motívumai jutnak eszünkbe. Könnyű dolgunk van ha már alapból van denevéres plüssünk vagy boszorkányos figuránk, de ha nincs akkor sem kell több ezrekért vásárolnunk. Az interneten számtalan sablon létezik amit kinyomtathatunk . Ha van otthon olyan fekete pólónk amit már nem használunk, csak helyezzük rá a sablont, rajzoljuk körbe, és miután kivágtuk már meg is van a hőn áhított denevér vagy amit szeretnénk. 

01-boo-bottles-spooky-crafts-sl.jpg

 

A Halloweenről mindig egy sejtelmes furcsa hangulatú ünnep ugrik be bármilyen hihetetlen is. Azonban ezt az ünnepet megfoghatjuk a bohémabb, kicsit gyerekesebb oldalánál:

Tök faragás

Miközben készítjük, ha a dekoráció még nem is de a halloweeni alaphangulat tuti lesz. Ha nem szeretünk fabrikálni vehetünk akár egy kisebb dísztököt és fekete filctollal rajzolhatunk rá rémisztőbbnél rémisztőbb alakzatokat. Ha nincs időnk faragni vehetünk kerámia tököt is amibe ugyanúgy tehetünk mécsest. 

Tipp: Ha lusták vagyunk szokványos tököket faragni, akkor próbáljuk ki a képen látható ötletet, ugyanis ezzel rendkívül kreatív, ráadásul még designos díszeket is létrehozhatunk!

dsc_2368.jpg

 

Befőttes üveg

A világ legegyszerűbb dolga fogni egy befőttes üveget beletenni egy gyertyát és ámulni, hogy már önmagában milyen csodás. Én személy szerint a nagy gyertyákat szeretem erre a célra használni. És persze ha valaki ennyivel nem elégszik meg, matricával, üvegfestékkel bátran tovább gondolhatja az alapötletet.

2012-08-30_allan_diy-halloween-decorations-halloween-mason-jar-luminaries-pumpkin-luminary.jpg

Lepedőszellem 

Ha van otthon rossz lepedőnk, ne fogjuk magunkat vissza! Kisebb vagy nagyobb szellemek gyártására remek . A lepedőből vághatunk ki kerek ugyanolyan méretű formákat majd a az összegyúrt vattát a közepére helyezzük végül összefogjuk mintha csak egy lufi végét fognánk a „nyakánál „ pedig cérnával összekötjük. Ebből készíthetünk többet és feltűzhetjük . Az arcukat se felejtsük el filccel megrajzolni. 

11.jpg

Elő a kartonnal

Végtelen variáció és sablon lelhető fel az interneten az én kedvenceim a denevér a szellem, mert nagyon egyszerűek és akár kisebb gyerekekkel is eltudjuk készíteni .  De karton helyet akár használhatunk krepp papírt is.

a.jpg

Szalma

Mondani se kell, hogy a horror filmek és madárijesztő gyakorlatilag kéz a kézben járnak. Így ha könnyedén hozzá tudunk jutni szalmához már csak rajtunk áll, hogy mennyire ügyesen tudunk belőle egyszerű madárijesztőt kreálni.

 

lina-szappan-nyeremenyjatek-lbf.jpg

Kép források: rd.com, hubpages.com, simonton.com, celebrations.com
Leadkép: instructables.com

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr6611818877

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása