ELHOZTUK NEKED A BÉCSI KARÁCSONYI HANGULATOT - KÉPES BESZÁMOLÓ A VÁSÁRRÓL

karacsonyi-vasar-becs-lead.jpgBécs igazán csodás, ezt pedig mi magunk is megtapasztalhattuk a hétvégén. Sok mindenben hasonlít Budapestre, főleg ami az utcák és a nagyobb épületek elrendezését illeti. Még az egyik körút is a jó, öreg budapesti körutat juttatta eszünkbe. S ha már Ausztria fővárosában jártunk, nem hagyhattuk ki a gyönyörű karácsonyi vásárokat sem. Ha nem volt szerencséd idén kijutni, vagy esetleg sosem jártál még az osztrák ünnepi forgatagban, erre az esetre megpróbáltuk elhozni neked a vásár hangulatát.

A napot egy csokoládés finomsággal indítottuk a Belvedere kastély mellett: tejcsokoládéba burkolt banánt és epret majszoltunk. Olyan amilyennek gondolod: isteni! Három eurót simán megért az élmény.

becs-karacsonyi-vasar.jpg

Ezután hiába próbáltuk megnézni a helyi nevezetességeket, mindig  kisebb-nagyobb karácsonyi vásárba botlottunk - mint például a Károly-templom mellett heverő karácsonyi bódékba - amiknek persze csak örültünk, főleg hogy különlegesebbnél különlegesebb látványosságok sorakoztak fel előttünk.
Fogadjunk, hogy ehhez hasonló körhintát még nem láttál!
karacsonyi-vasar-becs-1.jpg

Maria-Theresien-Platz

Az igazi nagy bécsi vásár a Mária-Terézia-téren fogadott bennünket. Az árakat tekintve nem kell meglepődnünk: a legkisebb hógömb például 3000 forinttól kapható - ahogy a város többi adventi várásban is -, a legnagyobb pedig a 8 ezer forintos határt súrolja. A kézzel festett gyufásdobozokat hármasával vehetjük meg 7 euróért. A legtöbb kisméretű mézeskalács is legalább 1,5-2 eurót ér. Ezen kívül az édességek 3-4 eurótól kezdődnek. Ha pedig valami különlegesebbre vágysz, mint például egy hófehér díszpingvin, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ugyanis húsz euró alatt ilyet nem nagyon lehet találni. (Kivéve, ha nem áldozol rá kb. tíz eurót egy miniatűr darabra.) 
karacsonyi-vasar-becs-5.jpg
karacsonyi-vasar-becs-2.jpg

Csoki csoki hátán

Az igazi osztrák bonbonok magyar pénzben legalább 4-4500 forint körül mozognak, persze gyönyörűen néznek ki. A vicces feliratú/kinézetű táblacsokik kb. a felét teszik ki ennek az árnak. És itt még nem a formába öntött csokoládékról beszélünk, mert azokból is akadt bőven, ennél is drágábban.
karacsonyi-vasar-becs-3.jpg

Forralt bor és puncs - amik nélkül nem lehet igazi egy vásár!

Az biztos, hogyha Bécsben jársz, érdemes félretenned nagyjából 8 eurót valamilyen forró italra. Nem csak a zord idő miatt mondjuk ezt, hiszen ha akarod, hazaviheted magaddal az adventi bögrécskét, ami nagyszerű emlékként fogja őrizni Béccsel kapcsolatos emlékeidet. Nagyon cuki, ízléses kis csizma alakú csészében kaptuk meg a tojáslikőr puncsunkat, tejszínhabbal és fahéjjal a tetején. Mindenkinek megvan rá a lehetősége, hogy megtartsa a kis csuprot 3 euróért (ami már benne van az árban), vagy pedig soron kívül visszaszolgáltatják az erre vonatkozó kauciót. Egyébként a karácsonyi bögrés bódénál voltak a legtöbben. Többféle színből válogathattunk szeretteinknek, mindössze 3 euróba kerül egy darab, ami valljuk be, egy ilyen volumenű vásáron kiváló árnak számít. Nem meglepő, hogy a forralt boros eladók is innen töltötték fel a folyamatosan fogyó csupor készletet.

karacsonyi-vasar-becs.jpg

Mennyivel számolj?

Mi szem-szájnak ingere, az itt megtalálható. Ha a szűk családból mindenkinek szeretnél venni egy kis apróságot, legalább 50 euróval számolj! Egyébként okosan kell vásárolni: a Mozart-golyókat semmiképp sem érdemes a vásárban beszerezni, valamivel vastagabb marad a pénztárcád, ha a belvárosban veszed meg valamelyik bevásárlóközpontban. A vacsizást pedig meg tudod tenni bárhol a belvárosban, a vásárban ugyanis nem meglepő módon minden legalább háromszor többe kerül.

Hajrá, jövőre Bécselésre fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://littleblackfashion.blog.hu/api/trackback/id/tr3612067383

Tetszenek a bejegyzéseim?

Támogasd munkámat, hogy

minél több érdekes témáról írhassak: 

INSTAGRAM

süti beállítások módosítása